Πουλάκης-Καλλικράτης: Θα «σπάσουν» το πολύ πέντε δήμοι -Τα σενάρια


Tην απάντηση που αρνήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης στην συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr αν οι δήμοι που θα «σπάσουν» στο νέο Καλλικράτη θα είναι λιγότεροι από δέκα, επέλεξε να δώσει χθες στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Μαγνησία ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ Κώστας Πουλάκης. Όπως είπε μιλώντας χθες σε εκδήλωση για την μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» στο
δημαρχείο του Βόλου «παρά το γεγονός ότι το χωροταξικό του του Καλλικράτη είναι αποτυχημένο, δεν το ανοίγουμε, γιατί θέλουμε να δώσουμε στη μεταρρύθμισή μας βάρος στις νομοθετικές ρυθμίσεις που θα φέρουν τη δημοκρατία και τη σωστή λειτουργία στους δήμους».
Πρόσθεσε, δε, ότι αλλαγές θα εξεταστούν μόνο «σε ακραίες περιπτώσεις, που δεν ξεπερνούν τις πέντε», διευκρινίζοντας ότι «στο νομό Μαγνησίας δεν υπάρχει ακραία περίπτωση και δεν θα γίνουν χωροταξικές αλλαγές».
Παράλληλα, ο κ. Πουλάκης επέμεινε στην καθιέρωση της απλής αναλογικής τονίζοντας και πάλι ότι «αυτή η αλλαγή θα είναι επαναστατική για τον τρόπο που σκέφτονται οι πολίτες τις πολιτικές και αυτοδιοικητικές επιλογές τους».
Υπενθυμίζεται το πόρισμα της Επιτροπής για την μεταρρύθμιση του Καλλικράτη έκανε λόγο για οριακές αλλαγές στο χωροταξικό, ενώ οι, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συζητήσεις  και να κάνουν λόγο για «σπάσιμο» των δήμων: Λέσβου, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς και, πιθανόν, της Ρόδου, της Χίου και της Σάμου. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια