Συνεχίζουμε αγκομαχώντας .

   
   Στα μέρη μας ακόμα και η ανθρώπινη ζωή έχει διαφορετική αξία.
Άλλο ενδιαφέρον έχει  η είδηση για μια ληστεία στο φτωχόσπιτο ενός ανήμπορου γέρου στα Άνω Λιόσια  ή το Μενίδι και άλλη στην Γλυφάδα.
Για τα συστημικά ΜΜΕ (και όχι μόνο για αυτά) δεν είναι  είδηση  τα σκουπίδια που καίγονται στις  φαβέλες της δυτικής Αττικής .
Άλλη αξία έχει η μόλυνση στην δυτική Αττική και άλλη στα πλούσια προάστια της Αθήνας.
Η πολιτεία εξακολουθεί πάντα να κλείνει τα μάτια της και να αδιαφορεί για αυτά που συμβαίνουν εδώ,  γιατί αδιαφορεί και το πολιτικό σύστημα.
Και η αριστερά; Διαβάζω τα συνεδριακά κείμενα των κομμάτων της αριστεράς
και των οργανώσεων της νεολαίας και δεν βρίσκω ούτε μια ελάχιστη  αναφορά στο μεγαλύτερο περιβαλλοντολογικό  έγκλημα της Αττικής που είναι η χωματερή της Φυλής.

Θυμάμαι τις επισκέψεις που κάναμε στην χωματερή της Φυλής  το 2004 με τον Αλέκο τον Αλαβάνο και το 2008  με τον Αλέξη τον Τσίπρα.
 Είχα τότε την τιμή να τους συνοδεύω σαν συνδικαλιστής και ενεργό μέλος στο κίνημα για το κλείσιμο της χωματερής.
 Τότε θέλαμε να δώσουμε το πολιτικό μας στίγμα πηγαίνοντας με τους  νεοεκλεγέντες προέδρους του κόμματος πρώτα εκεί που υποφέρουν οι φτωχοί..
Σήμερα τα τοπικά κινήματα των ευαισθητοποιημένων πολιτών εγκαταλείπονται και υπονομεύονται.
Ας μην αναρωτιόμαστε λοιπόν  ποιος φταίει.
Ο Βάρναλης έλεγε:  Φταίει το ζαβὸ το ριζικό μας! Φταίει ο θεάς που μας μισεί! Φταίει το κεφάλι το κακό μας!

Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι ἀντάμα! προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!
Πάντως δεν μας φταίει ο καπιταλισμός !

Υστερόγραφο..
Το blog έφτασε τις 1.000 αναρτήσεις. Άλλες τόσες αναρτήσεις είχε περίπου και το προηγούμενο blog το andi-drasi.blogspot  , που κλείσαμε τον Οκτώβριο του 2015 όταν εγκρίθηκε το νέο ΠΕΣΔΑ της Αττικής.
Και στα δυο blog οι πιο πολλές αναρτήσεις αφορούσαν τα σκουπίδια και την χωματερή της Φυλής αλλά και τις ιδέες της δικής μας αριστεράς.  
Η  αλήθεια είναι πως δεν τα καταφέραμε καλά.
Όπως λέγαμε  παλαιότερα εμείς οι αριστεροί,   οι υποκειμενικές συνθήκες μάλλον δεν ήταν ώριμες για αυτές τις αλλαγές.  Η συγκεκριμένη ανάλυση  της κατάστασης  μάλλον δεν ήταν η σωστή.

Συνεχίζουμε αγκομαχώντας ..  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια