Το 2nd WTF PresidentsCup – Europe, με 2.182 αθλητές θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων.

Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία εγγραφής στο σύστημα της παγκόσμιας ομοσπονδίας ταεκβοντό, των αθλητών και αθλητριών που θα συμμετέχουν στο 2nd WTF PresidentsCup – Europe, το οποίο θα φιλοξενηθεί από 27 έως 30 Απριλίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων.

Στο κορυφαίο βαθμολογούμενο τουρνουά κατηγορίας G2 που θα πραγματοποιηθεί εφέτος στην Ελλάδα, θα συμμετέχουν συνολικά 2.182 αθλητές και αθλήτριες από 50 χώρες και συγκεκριμένα από Ανδόρα, Αυστραλία, Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Βέλγιο, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Αίγυπτος, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Μ. Βρετανία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιράν, Ιράκ, Ιρλανδία, Ισραήλ,
Ιταλία, Κόσοβο, Λετονία, Λιθουανία, Μολδαβία, Μονακό, Ολλανδία, Νορβηγία, Παναμάς, Περού, Πολωνία, Πορτογαλία, Πουέρτο Ρίκο, Ρουμανία, Ρωσία, Σαν Μαρίνο, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία, Ουκρανία, ΗΠΑ, Ουζμπεκιστάν και Ελλάδα.
Στην κατηγορία των Cadets θα συμμετέχουν 595 αθλητές, έναντι 794 στην κατηγορία των Juniors και 793 στην κατηγορία ανδρών και γυναικών. Η κατηγορία των ανδρών με τη μεγαλύτερη συμμετοχή ανδρών είναι τα -68 κιλά (συνολικά 85 αθλητές), ενώ την παράσταση στις γυναίκες «κλέβουν» τα -57 κιλά (56 αθλήτριες).
Να θυμίσουμε ότι στα τατάμι των Άνω Λιοσίων, θα βρεθούν οι οκτώ από τους συνολικά 12 ευρωπαίους Ολυμπιονίκες του Ρίο.
Το 2nd WTF PresidentsCup διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντό (ETU) και γίνεται με την υποστήριξη της Ένωσης Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος (ΕΤΑΝΕ).Στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση (Βόνη), οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες είχαν κατακτήσει συνολικά 12 μετάλλια σε όλες τις κατηγορίες
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια