Επεκτείνεται κατά 108 στρέμματα ο ΧΥΤΑ Φυλής


Γιατί δεν με εκπλήσσει τίποτε πλέον ?
 Γεια σου ΡΕΝΑ! Είσαι τεράστια. 
Το πες και το κάνες! 
Σταμάτησες το έγκλημα του ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ! 
Κλείνεις την χαβούζα της ΦΥΛΗΣ! 
"Σκότωσες" τον εθνικό μεγαλοεργολάβο - ΝΤΑΒΑΤΖΗ δίνοντας του την αποκλειστικότητα της διαχείρισης του ΟΕΔΑ ΦΥΛΗΣ: -- δηλαδή του ΧΥΤΑ, της ΕΜΑΚ, του αποτεφρωτήρα και οσονουπω της μονάδας επεξεργασίας στραγγισμάτων. Επίσης του δίνεις και όλα τα έργα συντήρησης και επέκτασης 
Μπράβο ΡΕΝΑ! ΕΙΣΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ !!! 
Είσαι ο ορισμός της συνέπειας λόγων και έργων!
 Κακούργα μετανάστευση. >>>- 
Κυρ. Γκίκας
«Οι διαρκείς επεκτάσεις είναι ασύμβατες με τον στόχο του κλεισίματος του ΧΥΤΑ» τονίζεται από πλευράς κινημάτων | 19.04.2017, 06:42 |  
Στην επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής κατά 108 στρέμματα προχωρά ο ΕΔΣΝΑ, αρμόδιος φορέας για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής. Πρόκειται για δύο σημεία του Β' Κυττάρου (γνωστά ως Β3 και Β6), τα οποία στο παρελθόν προορίζονταν να υποδεχθούν δύο από τις μονάδες των ΣΔΙΤ που προωθούσε ο πρώην πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Σγουρός.
Τον Δεκέμβριο του 2014, ταυτόχρονα με την απόφαση για κατάργηση των ΣΔΙΤ, αναφέρουν στην «Εφ.Συν.» στελέχη της σημερινής διοίκησης του ΕΔΣΝΑ, είχε προβλεφθεί η χρήση των συγκεκριμένων κυττάρων για την ταφή απορριμμάτων.
Το θέμα επανήλθε σήμερα στο προσκήνιο με τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της τροποποίησης του φακέλου για τον ΧΥΤΑ Φυλής, στην οποία περιλαμβάνονται οι προβλέψεις για την αύξηση της χωρητικότητάς του. «Οι διαρκείς επεκτάσεις είναι ασύμβατες με τον στόχο του κλεισίματος του ΧΥΤΑ», τονίζεται από πλευράς κινημάτων, που ασκούν έντονη κριτική σε αυτή την εξέλιξη.
Με τη συγκεκριμένη επέκταση αλλά και την εκβάθυνση (εκσκαφή) που τη συνοδεύει για να αυξηθεί η χωρητικότητά της, σύμφωνα με τη μελέτη ο ΧΥΤΑ «αντέχει» επιπλέον 24 μήνες, χρονική διάρκεια κατά την οποία μπορεί να δεχθεί έως και 3,6 εκατ. τόνους απορριμμάτων προς ταφή (1,8 εκατ. τόνους ετησίως), λαμβάνοντας υπόψη τις ποσότητες που στέλνουν στις εγκαταστάσεις της Φυλής οι δήμοι της Αττικής.
Στελέχη του ΕΔΣΝΑ αναφέρουν σε κατηγορηματικούς τόνους ότι δεν πρόκειται να επεκταθεί ο ΧΥΤΑ και στο Γ' Κύτταρο. Ο κορεσμός του Α' Κυττάρου υπολογίζεται στους φθινοπωρινούς μήνες του 2017, επομένως εκτιμάται ότι οι αντοχές του ΧΥΤΑ επαρκούν ώς τα τέλη του 2019 (έτος αυτοδιοικητικών εκλογών).
Ολα αυτά ενώ, προσώρας, δεν υπάρχει απτή εναλλακτική λύση για τη μείωση των ποσοτήτων απορριμμάτων που οδηγούνται προς ταφή ή για τη δημιουργία νέων χώρων ταφής (ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ) που να επαρκούν για τα απορρίμματα που παράγει η Αττική. Σύμφωνα με το «Δυτικό Μέτωπο» -συντονιστικό φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας- η επέκταση συνιστά μια σπασμωδική επιλογή, που δεν προσφέρει καμιά προοπτική.
«Ο κίνδυνος μιας τεράστιας περιβαλλοντικής και υγειονομικής κρίσης θα εξακολουθεί να είναι απειλητικά παρών, δεν θα μπορεί να τον αποτρέψει ούτε μια νέα επέκταση στη λεγόμενη Γ' φάση της Φυλής (άλλα 300 στρέμματα) και θα αφορά πλέον ολόκληρη την Αττική», προειδοποιεί το συντονιστικό, αναφέροντας ότι οι επεκτάσεις στον ΧΥΤΑ «έρχονται ως αποτέλεσμα της απουσίας βούλησης, από την περιφέρεια και τον ΕΔΣΝΑ, να στηριχθούν και να υλοποιηθούν αποκεντρωμένες υποδοχές διαχείρισης, με έμφαση στην προδιαλογή και την ανάκτηση, συμπεριλαμβανομένων νέων χώρων ασφαλούς ταφής».

πηγή:http://exotaxyta.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια