Εκανε δύο διαρρήξεις μετά τις καταγγελίες για βασανισμό από αστυνομικούς



    Απτόητος συνεχίζει τη δράση του ο 43χρονος Ρομά, ο οποίος κατάφερε να κάνει με τις καταγγελίες του στο Εσωτερικών Υποθέσεων… άνω κάτω την Αστυνομία.
Ο σεσημασμένος άνδρας, ο οποίος έστειλε στο εδώλιο του κατηγορουμένου εφτά αστυνομικούς, έχει καταφέρει μετά την καταγγελία του περασμένου Σαββάτου να συλληφθεί δύο φορές μέσα σε διάστημα λίγων ημερών για διαρρήξεις. Tο βράδυ της Τετάρτης προσπάθησε να «ανοίξει» το Δημαρχείο των Άνω Λιοσίων, μία αποθήκη σπιτιού και ένα αυτοκίνητο. Αστυνομικοί τον αντιλήφθηκαν, τον συνέλαβαν και υποστηρίζουν ότι ο δράστης τους είπε ότι θα έχουν την τύχη των συναδέλφων τους που πήγαν κατηγορούμενοι από την αναφορά του στο Εσωτερικών Υποθέσεων.
Η ιστορία έχει προκαλέσει «θύελλα» στην Αστυνομία λόγω των σφοδρών
αντιδράσεων που προκάλεσε η απόφαση να βγουν σε διαθεσιμότητα πέντε (ανάμεσά τους ένας αστυνομικός διευθυντής) από τους εφτά ενστόλους. Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη όταν ο 43χρονος Ρομά προσήχθη στο Α.Τ. Λιοσίων διότι, σύμφωνα με την Αστυνομία, κρατούσε ένα καδρόνι και κινούνταν απειλητικά κατά ηλικιωμένου. Η πράξη του έγινε αντιληπτή από αστυνομικό διευθυντή που περνούσε με τον οδηγό του από το σημείο. Την επόμενη ημέρα κατήγγειλε στο Εσωτερικών Υποθέσεων ότι κακοποιήθηκε κατά την προσαγωγή του. Σε βάρος εφτά αστυνομικών σχηματίστηκε δικογραφία για κακουργηματικές πράξεις, τις οποίες ο Εισαγγελέας μετέτρεψε σε πλημμελήματα.
Το εντυπωσιακό είναι, ωστόσο, ότι ο 43χρονος μόλις μία ημέρα μετά την καταγγελία του διέρρηξε κρεοπωλείο στο Μενίδι και αφαίρεσε την ταμειακή μηχανή με 200 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης, ο οποίος μένει σε κοντινό σημείο, τον αντιλήφθηκε, τον καταδίωξε και με τη βοήθεια αστυνομικών που έφτασαν στη συνέχεια τον ακινητοποίησε. Ο δράστης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα με τη σε βάρος του δικογραφία και αφέθηκε ελεύθερος. Τρεις ημέρες μετά συνελήφθη ξανά στην προσπάθειά του να διαρρήξει το Δημαρχείο στα Άνω Λιόσια.
Στην αρχική του κατάθεση δήλωνε ότι «εργάζομαι ως κοινωνικός βοηθός. Η θέση μου είναι από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Action Multi Roma Hellas να μεσολαβώ προκειμένου να μεταφέρονται τα προβλήματα των τσιγγάνων στο κράτος». Για την προσαγωγή του στις 2 Μαρτίου ανέφερε ότι αφορμή για το συμβάν με τον ηλικιωμένο στάθηκε μία σφουγγαρίστρα που δέχθηκε στο κεφάλι από ένα μπαλκόνι.
Αντιδράσεις
Για την αντίδραση του Εσωτερικών Υποθέσεων εξέδωσε ανακοίνωση το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής που έκανε λόγο για πολλά περιστατικά στα οποία κατηγορούνται αστυνομικοί με αίολες κατηγορίες με αποτέλεσμα να αθωώνονται από τη Δικαιοσύνη αλλά να έχουν ήδη στιγματιστεί. «Ζητάμε από το Εσωτερικών Υποθέσεων να μας δώσει στοιχεία από το 2011 έως το 2016 που να δείχνουν πόσες δικογραφίες σχηματίστηκαν σε βάρος αστυνομικών και πόσοι από αυτούς καταδικάστηκαν τελεσίδικα», αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου, Βασίλης Ντούμας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Γιώργος Σταματάκης, προσθέτει ότι «ο άνθρωπος που κατήγγειλε ότι βασανίστηκε, μία ημέρα μετά έτρεχε με μία κλεμμένη ταμειακή μηχανή στα χέρια. Αφού έχει συλληφθεί δύο φορές μέσα σε λίγες ημέρες και αφήνεται ελεύθερος, το μόνο που έχει να κάνει είναι να συνεχίσει το έργο του. Για τρίτη φορά θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Το μόνο που δεν ξέρουμε είναι για πόσο καιρό οι συνάδελφοι θα μείνουν χωρίς δουλειά».
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια