Θεοδόσης Δρόλιας: ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ ΚΑΠΗ ΖΕΦΥΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η διοίκηση Παππού απαγόρευσε συζήτηση – ενημέρωση μελών του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου



Σε τακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές προχώρησε η συν-διοίκηση του δήμου Φυλής και στη δημοτική κοινότητα Ζεφυρίου, επιχειρώντας να ποδηγετήσει και να «ακυρώσει» την εκλεγμένη επιτροπή των μελών του τοπικού ΚΑΠΗ.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή των μελών του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου ανέλαβε την πρωτοβουλία να πραγματοποιήσει συζήτηση – ενημέρωση, τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, στις 10.30 το πρωί, σχετικά με τη λειτουργία και τις δραστηριότητες του ΚΑΠΗ αλλά και γενικότερα προβλήματα του Ζεφυρίου.

Η συζήτηση επρόκειτο να διεξαχθεί στο φυσικό χώρο τους, εκεί όπου βρίσκονται
καθημερινά, στο ΚΑΠΗ Ζεφυρίου και είχαν κληθεί να συμμετέχουν ΟΛΟΙ – ανεξαιρέτως - οι εκλεγμένοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της δημοτικής ενότητας Ζεφυρίου. Εκείνοι, δηλαδή, που οι πολίτες της περιοχής εξέλεξαν να τους εκπροσωπούν.

Και λέμε επρόκειτο, γιατί δεν έγινε ποτέ. Η διοίκηση του δήμου Φυλής επέπληξε την εκπρόσωπο της επιτροπής των μελών του ΚΑΠΗ Καίτη Λάππα για την πρωτοβουλία και απαγόρευσε τη διεξαγωγή της συζήτησης - παρά το γεγονός ότι είχαν ήδη καλεστεί οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι -  με τη φτηνή δικαιολογία ότι μόνο η δημοτική αρχή μπορεί να αναλαμβάνει ανάλογες πρωτοβουλίες.

Λογικές «ετσιθελισμού», αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και απαράδεκτες ενέργειες που καταργούν εκλεγμένα όργανα των πολιτών, δεν έχουν θέση στο δήμο Φυλής και πρέπει να καταδικάζονται από όλους.

Τα μέλη των ΚΑΠΗ δε μπορεί να αντιμετωπίζονται ως ανθρώπινο «μπούγιο» της διοίκησης σε γιορτές και γεύματα «αγάπης» αλλά ως ενεργοί πολίτες που έχουν δικαίωμα να σκέπτονται, να ενδιαφέρονται για τον τόπο τους και να ενεργούν.


Θεοδόσης Δρόλιας
Δημοτικός Σύμβουλος
Δημοτικής Παράταξης
ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια