Δημοπρατούνται, μετά το Πάσχα, τα αντιπλημμυρικά έργα, σε Αιγαίου Πελάγους και Ζωφριά



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δημοπρατούνται, μετά το Πάσχα, τα αντιπλημμυρικά έργα, σε Αιγαίου Πελάγους και Ζωφριά
Απόλυτα ρεαλιστικές αποδείχθηκαν οι δεσμεύσεις του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού ότι εντός του Απριλίου θα δημοπρατηθούν τα δύο μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα, προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ που θα θωρακίσουν τα Άνω Λιόσια 

Ειδικότερα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Δήμου οι προκηρύξεις των αντιπλημμυρικών έργων  που θα κατασκευαστούν στην περιοχή της οδού Αιγαίου Πελάγους (στη συμβολή της με την
Πηνειού) και στην Ζωφριά.
Το πρώτο, που θα δημοπρατηθεί  την 18η Απριλίου 2017 ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 περιλαμβάνει αποξήλωση των υφισταμένων αγωγών στην οδό Αιγαίου Πελάγους και αντικατάστασή τους με νέους και ο καθαρισμός της λίμνης ανάσχεσης από μπάζα, σκουπίδια και εναποτιθέμενες φερτές ύλες και η αποκατάστασή της όπου έχουν διαπιστωθεί βλάβες στην επένδυσή της.
Με το δεύτερο έργο που θα δημοπρατηθεί την 20η Απριλίου 2017 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00, θα τοποθετηθεί αντιπλημμυρικό δίκτυο στους δρόμους γύρω από την οδό Αιγαίου Πελάγους και συγκεκριμένα στις οδούς Θεσσαλίας, Πηνειού, Ευαγγελιστρίας, Μπελογιάννη, Ερμιόνης, σε ανώνυμες παράλληλη και κάθετη στην Αχαρνών και στην Κορινθιακού Κόλπου. Επίσης θα αποκατασταθούν τα οδοστρώματα και τα πεζοδρόμια που καταστράφηκαν από την πλημμύρα της 22ας Οκτωβρίου 2015 στην περιοχή της Ζωφριάς.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η Τεχνική Υπηρεσία, υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Θανάση Σχίζα, συνεχίζει την προσπάθεια ώστε να δημοπρατηθούν εντός του Απριλίου ή το αργότερο, στις αρχές Μαΐου, δύο ακόμα μεγάλα έργα και συγκεκριμένα η ολοκλήρωση της Στέγης των Ηπειρωτών και η ανέγερση νέου Παιδικού Σταθμού στο Ζεφύρι.
Δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου τις προκηρύξεις των δύο αντιπλημμυρικών έργων:
Προκήρυξη Αιγαίου Πελάγους
Προκήρυξη Ζωφριάς-Λίμνης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια