Τρία νέα μεγάλα έργα δρομολογεί ο Δήμος Φυλής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρία νέα μεγάλα έργα δρομολογεί ο Δήμος Φυλής
Στην έγκριση τριών νέων προγραμματικών συμβάσεων της Περιφέρειας Αττικής με το Δήμο Φυλής πρόκειται να προχωρήσει, στην επόμενη συνεδρίασή του, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης 16 Μαρτίου 2017, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.
Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης περιλαμβάνονται οι προγραμματικές συμβάσεις τριών μεγάλων έργων συνολικού προϋπολογισμού 5,4 εκατ. ευρώ.
Από αυτά το ένα επιλύει το χρονίζον πρόβλημα της αποχέτευσης ακαθάρτων στη Δημοτική Ενότητα Φυλής και το δεύτερο της συντήρησης του οδικού δικτύου όλου του Δήμου. Όμως το σημαντικότερο είναι το έργο της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου, με στόχο να διασωθούν τα
μνημεία του και να αυξηθεί η επισκεψιμότητά τους, κάτι που αποτελεί αναπτυξιακή προτεραιότητα, ιδιαίτερα για τη Δημοτική Ενότητα Φυλής όπου λειτουργούν πολλές μονάδες ψυχαγωγίας και εστίασης.
Πρόκειται για τα θέματα 9, 10 και 11 της ημερήσιας διάταξης:
9. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Φυλής, για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΗΣ», συνολικού προϋπολογισμού 2.600.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Βασιλείου)
10. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Φυλής, για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ», συνολικού προϋπολογισμού 998.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Βασιλείου)
11. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Φυλής, για την κατασκευή του έργου με τίτλο:«ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ» συνολικού προϋπολογισμού 1.790.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Βασιλείου)
Την έγκριση των προγραμματικών συμβάσεων θα εισηγηθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου.
Αναφερόμενος στις νέες προγραμματικές συμβάσεις ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς τόνισε ότι αποτελούν το επιστέγασμα της σκληρής δουλειάς των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας Αττικής.
«Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Βασιλείου και όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους που συμβάλουν στην φιλόδοξη προσπάθεια να αλλάξει η εικόνα του Δήμου Φυλής, μέσα από ένα συνολικό πρόγραμμα έργων, ο προϋπολογισμός των οποίων ξεπερνάει τα 72 εκατ. ευρώ. Ευχαριστώ επίσης τους συναδέλφους στο Δημοτικό Συμβούλιο, τους συνεργάτες μου και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου και της Περιφέρειας. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς μέχρι να παραδοθούν τα έργα στους συμπολίτες μας», τόνισε χαρακτηριστικά. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια