ΣΓΟΥΡΟΣ: ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ




Προς τους Συντάκτες Αυτοδιοίκησης
Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

-       Ακατανόητες και αδικαιολόγητες αποφάσεις της Περιφέρειας Αττικής για την εξαγορά ακινήτου για τη στέγαση των κεντρικών της υπηρεσιών
-       Δίνουν έως και 22 εκ. € για μη προσβάσιμο ακίνητο την ώρα που χιλιάδες τ.μ. στεγασμένων κτιρίων στον Φαληρικό Όρμο παραμένουν αναξιοποίητα

Τεράστια ερωτήματα προκαλεί, τόσο ως προς τη νομιμότητα, όσο και ως προς τη σκοπιμότητά της, η απόφαση της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής να προχωρήσει περαιτέρω τις διαδικασίες για την εξαγορά του ενός και μοναδικού ακινήτου που κατατέθηκε στον διαγωνισμό, που προκήρυξε για τη στέγαση των κεντρικών της υπηρεσιών.

Πρόκειται για ακίνητο που βρίσκεται στην περιοχή Ροσινιόλ στο Περιστέρι, όπου στεγάζονταν παλαιότερα οι υπηρεσίες του ΟΠΑΠ, το οποίο παρά το γεγονός ότι η αρμόδια
Επιτροπή Καταλληλότητας δεν ενέκρινε, καθώς μεταξύ άλλων είναι μακριά από το κέντρο, δυσπρόσιτο για τους πολίτες και απροσπέλαστο σε ΑμεΑ, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας με τη με αρ. 88/20-1-2017 απόφασή της και με τις ψήφους μόνο της παράταξης της Ρένας Δούρου ενέκρινε τη θέση του ως «κατάλληλη».

Στο ιδιαίτερα αποκαλυπτικό Πρακτικό Καταλληλότητας αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι :

α) το προσφερόμενο ακίνητο βρίσκεται εκτός των περιγραμμάτων των από τη διακήρυξη οριζόμενων περιοχών

β) θα πρέπει να εξεταστεί η θέση του (Περιστέρι) καθώς στον Καλλικράτη προβλέπεται ως έδρα της Περιφέρειας Αττικής η Αθήνα

γ) εκφράζεται ο προβληματισμός περί της οριακής προσβασιμότητας του ακινήτου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «η οδός πρόσβασης περιλαμβάνει τμήμα αδιάνοικτου δρόμου με πέρασμα από στενό γεφυράκι μη επιτρεπτού πλάτους για ΑμεΑ ενώ επίσης σε μεγάλα τμήματα της διαδρομής δεν υπάρχουν τα απαραίτητου πλάτους πεζοδρόμια για την κίνηση του κοινού ούτε καν έξω από το κτίριο όπου το πεζοδρόμιο έχει πλάτος 50 εκατοστά»(!).

Για το συγκεκριμένο ακίνητο η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής σκοπεύει μάλιστα σύμφωνα με την προκήρυξη να δώσει μέχρι και 22 εκ. € από ίδιους πόρους, από λεφτά δηλαδή των Ελλήνων φορολογουμένων, την ώρα που δεκάδες ακίνητα του ευρύτερου δημοσίου τομέα είναι κενά, ενώ και η ίδια διαθέτει χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα στεγασμένων χώρων στην περιοχή του Φαληρικού Όρμου που της παραχωρήθηκαν δωρεάν από την Κυβέρνηση για 40 χρόνια!!!!

Πρόκειται για μία απόφαση που έχει ήδη προκαλέσει τις σφοδρότατες αντιδράσεις του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής, ενώ σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Καταλληλότητας προερχόμενος από την παράταξη της Ρένας Δούρου, παραιτήθηκε και συγκροτήθηκε νέα Επιτροπή Καταλληλότητας.

Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Σγουρός επεσήμανε ότι «Οι αποφάσεις της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής δεν υπακούουν σε καμία λογική. Τα αναπάντητα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πάρα πολλά, όπως και οι συμπτώσεις. Ζητούνται πειστικές απαντήσεις και ζητούνται άμεσα για το πώς και γιατί κατέληξε σε αυτή την επιλογή» και πρόσθεσε.


«Στην Περιφέρεια Αττικής δημιουργήσαμε ένα μικρό οικονομικό θαύμα χάρη στη σύνεση και στο σεβασμό και του τελευταίου ευρώ. Δεν ήταν και λίγο πράγμα η δημιουργία αποθεματικού 350 εκ. €, την ώρα που όλη η Ελλάδα χρεοκοπούσε. Παρόλα αυτά κατηγορηθήκαμε και λοιδορηθήκαμε. Εάν η διοίκηση της Περιφέρειας δεν καταλάβει γρήγορα ότι δεν υπάρχουν κότες που κάνουν χρυσά αυγά, τότε η εποχή που η Περιφέρεια θα επαιτεί για χρηματοδότηση ακόμη και για τα άκρως απαραίτητα δεν θα απέχει πολύ μακριά».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια