Φωτίου: Κέντρα γειτονιάς τα δημοτικά σχολεία -Αλλαγές στους παιδικούς σταθμούς


Στην ενίσχυση των δημοτικών σχολείων με επιπλέον βάρδιες εκπαιδευτικών από τις 4 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα κει μέχρι τις 10 μ.μ, αναφέρθηκε η Θεανώ Φωτίου μιλώντας στην ΕΡΤ.
Η Αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι με τον τρόπο αυτό τα δημόσια σχολεία θα λειτουργούν ως κέντρα γειτονιάς με στόχο να γίνουν πόλος έλξης στο πλαίσιο της ενισχυτικής διδασκαλίας και της απόκτησης άλλων γνώσεων για τους μαθητές.
Τα κέντρα γειτονιάς θα έρεθουν να ενισχύσουν το ρόλο του «ανοικτού σχολείου» κάτι
που σημαίνει ότι τα σχολεία  θαπαραμένουν ανοικτά και μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου, για εκδηλώσεις καλλιτεχνικές, αθλητικές, εκπαιδευτικές, που θα απευθύνονται και στους γονείς.
Η υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος θα γίνει και με τη στήριξη των δημοτικών αρχών και ο τρόπος που θα επιτευχθεί αυτό θα είναι η μεταφορά των ΚΔΑΠ εντός των δημοτικών σχολείων αλλά και του προσωπικού που θα μεταφερθεί μέσω των ανανεώσεων των συμβάσεων τους.
Σύμφωνα με την κ. Φωτίου ανέφερε ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου μαζί με το υπουργείο Παιδείας είναι τα παιδιά να μένουν στο ολοήμερο σχολείο ως τις 4 μμ και στη συνέχεια να πηγαίνουν στα ΚΔΑΠ, τα οποία πλέον θα λειτουργούν μέσα στα σχολεία.
«Το παιδί θα μείνει στο ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 4 μμ και στις 4 μμ θα μπορεί να πάει στα ΚΔΑΠ, στα οποία πέρσι δώσαμε 29 εκατ. και τα οποία φέτος θα τα ανασχεδιάσουμε. Είμαστε σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ, ώστε να μεταφερθούν μέσα στα σχολεία τα ΚΔΑΠ. Γιατί αυτό που θέλουμε είναι να νιώθει ασφάλεια κάθε γονιός ότι άφησε το παιδί του στο σχολείο του το απόγευμα και έμεινε εκεί μέχρι τις 8 το βράδυ. Άρα, θα ανασχεδιάσουμε και όλον τον θεσμό των ΚΔΑΠ», ανέφερε.
Αλλάγες στους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ
Παράλληλα η κ. Φωτίου αναφέρθηκε και σε επικείμενες αλλαγές που θα υπάρξουν στο πρόγραμμα των παιδικών σταθμών μέσω ΕΣΠΑ που υλοποιεί η ΕΕΤΑΑ. Η κ. Φωτίου ανέφερε ότι αναζητούνται τρόποι για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο οι γονείς που εντάχθηκαν στ πρόγραμμα και πήραν τα σχετικά voucher «να μην μείνουν με αυτά στο χέρι» όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Αυτό θα επιτευχθεί με την δημιουργία νέων δομών όπου όπως τόνισε είναι σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα αλλά και με τροποποιήσεις στο πρόγραμμα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια