Άγγελος Χριστοδουλάκης : Με τι θα πληρώσουμε το σινεμά ; ; Με φρούτα ; ;

Aγγελος Χριστοδουλάκης
Πηγή:http://dadanis.blogspot.gr/2017/01/blog-post_19.html

Πρίν  λίγες  μέρες  ανέβασα ένα  άρθρο Kύριε Δήμαρχε Φυλής ..Έχετε Γράμμα Ευελπιστώ στην Ευαισθητοποίησή σας !!! με  την  Βράβευση  του μικρού  Άγγελου Χριστοδουλάκη παίρνοντας ως  αφορμή την έκθεση στην  οποία με  γλαφυρό τρόπο  περιέγραφε  πόσο δύσκολη είναι η καθημερινότητα  και  οι  συνθήκες  διαβίωσης  του .

Πολλά τα σχόλια , θετική σκέψη από πολλούς , πολλοί προσφέρθηκαν να βοηθήσουν , λόγια συμπαράστασης πολλά , καλά και τα τρόφιμα , καλά και τα λόγια συμπόνοιας ......

Μόνο  που  για να  πω  την  αλήθεια  δεν φτάνουν μόνο αυτά !!!

Εδώ  χρειάζονται  αποφασιστικές  λύσεις  που  θα  δώσουν ανάσα  στην Οικογένεια να επανέλθει  και  να αντιμετωπίσει  την  ζωή  με  αξιοπρέπεια  και  με  ελπίδα .   Εδώ χρειάζεται  θεσμική παρέμβαση αλλά και Οικονομική παρέμβαση  ώστε η οικογένεια αυτή να μπορέσει να ορθοποδήσει .

Μετά την συνέντευξη που έδωσαν μητέρα και γιος τόσο στο κανάλι  Έψιλον όσο  και σε πολλούς  Ραδιοφωνικούς  Σταθμούς  , τους επισκέφτηκα  και μίλησα μαζί  τους .

Ο απλός κόσμος τους κατέκλυσε με τηλεφωνήματα ,  τους  προσέφεραν  ότι μπορούσε  ο καθένας .Εδώ όμως χρειάζεται να επέμβουν Κρατικές ή Δημοτικές δομές πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης για να στηρίξουν αυτήν  την Οικογένεια ποικιλοτρόπος !!!

Και τι εννοώ :

Η οικογένεια αυτή χρωστάει εδώ και 6 χρόνια στην ΔΕΗ το ποσό των 12.910 ευρώ , δεν μπορεί να μπεί σε καμία ρύθμιση και αν μπεί απ την στιγμή που δεν υπάρχει κάποιο εισόδημα , γρήγορα θα ήταν πάλι εκτός ρύθμισης .
Επίσης χρωστάει στο Δήμο για ΥΔΡΕΥΣΗ  περίπου το ποσό των 2.000 ευρώ μέσα σ αυτήν την 6ετία .....
Φτάνουμε λοιπόν , συνολικά , στο ποσό των 15.000 ευρώ το οποίο και είναι αδύνατον να εξοφληθεί στην παρούσα κατάσταση , χωρίς εργασία και χωρίς κάποια γενναία μείωση αυτών των χρεών .
Εδώ λοιπόν απαιτούνται  παρεμβάσεις από  κρατικές και διοικητικές δομές για να δωθεί  ένα τέλος σ αυτόν τον γολγοθά που σφίγγει σαν θηλειά αυτή την οικογένεια !!!!

Κάνω έκκληση λοιπόν:

  •  Τόσο στην Δημοτική Αρχή έτσι ώστε  να δει το θέμα με  μεγαλύτερη  ευαισθησία  και  κατανόηση θυμίζοντας  τους ότι στην προηγούμη θητεία τους στον Δήμο πληρώναν Αδρά τους Γάμους των Ρομά σε πολυτελέστατες Αίθουσες .
  •  
  • Κάνω έκκληση στην Τοπική  Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ  και ιδιαίτερα στον Επικεφαλή της να αποδείξει για μια ακόμη φορά στην Πράξη την Κοινωνική Ευαισθησία αλλά και την Αριστερή Αντίληψη περί Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Προστασίας όχι μόνο στους  Κατατρεγμένους  Πρόσφυγες  αλλά και στους Έλληνες που υποφέρουν και ιδιαίτερα  τις  Πολύτεκνες -Μονογονεικές Οικογένειες  όπως  στην περίπτωση αυτή .
  •  
  •  Κάνω έκκληση στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασιλείου να ενημερωθεί για το θέμα και να προστρέξει με όποιον τρόπο θεωρεί κατάλληλο για να στηρίξει αυτήν την Οικογένεια .
  • Κάνω έκκληση στην Μητρόπολη Δυτ. Αττικής και στον Μακαριστό Μητροπολίτη Αθηναγόρα όπου πολλάκις επισκέπτεται την περιοχή μας να βοηθήσει με όποιον τρόπο διαθέτει η Μητρόπολη την Οικογένεια αυτή .
  •  
  • Τέλος καλώ όλους εμάς , με τις δυσκολίες που έχει ο καθένας μας , αφού νομίζω ότι κανείς από τους παραπάνω δεν θα ασχοληθεί επί της ουσίας, αφού δεν βλέπω  να έρχονται εκλογές κοντά ,να στηρίξουμε , από το υστέρημα μας αυτήν την Οικογένεια, να σταθεί στα πόδια της και να συνεχίσει να υπάρχει , να αναπνέει , να Ονειρεύεται και να ελπίζει για ένα καλύτερο αύριο !!!! 

Με εκτίμηση
Δαδάνης  Σ.  Νικηφόρος  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια