Ιστορίες της κρίσης ή μήπως πραγματικότητα;



    Μία νέα χρονιά ξεκίνησε πριν λίγες μέρες. Μία νέα χρονιά που όπως δείχνουν τα πράγματα αν δεν είναι χειρότερη θα είναι στα ίδια με αυτήν που έφυγε.  Στην μέχρι σήμερα αντοχή μας βασικό ρόλο έπαιξε ο θεσμός της οικογένειας με τον ένα να στηρίζει τον άλλο. Ένας θεσμός που βοήθησε τον ελληνισμό να περάσει πολλά από τα προβλήματα που έπεφταν πάνω στους Έλληνες εκατοντάδες χρόνια άρχισε και αυτός να κλονίζεται επικίνδυνα.
  Μια από τις ιστορίες της κρίσης θα μπορούσε να ήταν και η παρακάτω:
   " Με τους φόρους να είναι δυσβάστακτοι πλέον η οικογένεια ψάχνει να βρει τρόπους ώστε να μπορέσει να επιβιώσει.  Γονέας μεταφέρει την περιουσία του στη κόρη του που έχει εισοδήματα γιατί η πενιχρή σύνταξη που παίρνει πλέον δεν τον φτάνει για να επιβιώσει και όχι για να πληρώσει
φόρους. Η κόρη από την άλλη βλέποντας πως οι φόροι είναι τεράστιοι και για να προστατεύσει τα στέλνει στο εξωτερικό αφήνοντας  τον πατέρα και χωρίς χρήματα. Όταν γίνεται αντιληπτό ότι τα χρήματα έκαναν φτερά οι σχέσεις τους διαλύθηκαν. Η κόρη όμως δεν σταμάτησε εκεί έφτασε στο σημείο να κατορθώσει να βγάλει εισαγγελική παραγγελία για τον εγκλεισμό του  σε ψυχιατρείο παραμονή αργίας. Η αργία αυτή σε συνδυασμό με το Σαββατοκύριακο που ακολουθούσε ανάγκασαν οι εξετάσεις να αρχίσουν τη Δευτέρα για να πάρει τελικά εξιτήριο την Παρασκευή, αφού δεν ήταν τρελός,  χαλώντας το σχέδιο της κόρης. "
    Όσο η κρίση θα συνεχίζεται τόσο παρόμοιες ιστορίες θα ακούγονται ή μήπως θα πρέπει να στηρίξουμε τον θεσμό της οικογένειας για να μην  υπάρχουν τέτοιες ιστορίες.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Η ταπεινη μου αποψη ειναι πως για την συμεριφορα της κορης δεν ευθυνεται σε καμμια περιπτωση η κριση,τουλαχιστον παρ ολη την θλιψη και την φτωχεια μας, εχουμε καταφερει να ενωθουμε και να ερθουμε κοντα επι της ουσιας.Την ευθυνη την εχει η ιδια και ο χαρακτηρας της οπως επισης και ο ιδιος ο πατερας που δεν φροντισε να διαφυλαξει την αξιοπρεπεια του και τα κεκτημενα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή