Άσπρισε ο Δήμος Φυλής

Αυτή τη φορά δεν ήταν τα χιόνια που άσπρισαν το Δήμο Φυλής αλλά η ολοκλήρωση των διαβάσεων πεζών σε σημεία του δήμου Φυλής κοντά σε σχολεία και κεντρικές οδούς.
Ακολουθεί το Δ.Τ. που έβγαλε πριν λίγες οι μέρες το γραφείο τύπου:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη διαμόρφωση διαβάσεων πεζών και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε σημεία του οδικού δικτύου με αυξημένη κυκλοφορία και μεγάλη επικινδυνότητα, ολοκλήρωσε πρόσφατα η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του Δήμου Φυλής για τη βελτίωση της ασφάλειας των πολιτών.
Άμεση προτεραιότητα έδωσε η Τεχνική Υπηρεσία στα σημεία που παρατηρείται κίνηση μαθητών (δρόμοι μπροστά από εισόδους σχολείων) και σε κυκλοφοριακούς κόμβους, με σκοπό να αποτραπούν πιθανά ατυχήματα και να είναι ασφαλέστερη η κίνηση των πεζών όταν διασχίζουν κάθετα το οδόστρωμα.
Ειδικότερα, για την προστασία των μαθητών διαμορφώθηκαν διαβάσεις πεζών σε
εισόδους σχολείων του Δήμου Φυλής και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες, και τοποθετήθηκαν μεταλλικοί ανακλαστήρες οδοστρώματος («μάτια γάτας»).
Επίσης, διαμορφώθηκαν διαβάσεις πεζών σε κεντρικές οδούς του οδικού δικτύου του Δήμου, μεταξύ των οποίων οι οδοί Αιγαίου Πελάγους, Πηνειού, Βυζαντίου και η Λεωφ. Φυλής, και δημιουργήθηκαν ευκρινείς λωρίδες κίνησης των οχημάτων σε κυκλοφοριακούς κόμβους για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας. Παράλληλα τοποθετήθηκαν μεταλλικοί ανακλαστήρες οδοστρώματος («μάτια γάτας») σε επικίνδυνες θέσεις του οδικού δικτύου.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από τον τακτικό προϋπολογισμό του Δήμου Φυλής για το έτος 2016, ενώ τη μελέτη, ανάθεση και επίβλεψη πραγματοποίησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, υπό τον Αντιδήμαρχο Αθανάσιο Σχίζα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια