Ξεκινάει άμεσα η ανέγερση του Ειδικού Γυμνασίου Άνω Λιοσίων



   Καρπούς απέδωσαν οι παρεμβάσεις στον πρώην Ο.Σ.Κ που είχαν πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2014 αλλά και οι μετέπειτα συναντήσεις που είχε ο  Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς στις Κτιριακές Υποδομές σχετικά με την ανέγερση του Ειδικού Γυμνασίου Άνω Λιοσίων.
  Στις συναντήσεις του 2014 είχε γίνει αναφορά για το Ειδικό Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων ότι θα ήταν εφικτή η κατασκευή του εάν υπήρχε η χρηματοδότηση. Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς δεν άφησε την τότε κουβέντα να πέσει κάτω και κατάφερε μέσω της Περιφέρειας Αττικής να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του έργου. Έτσι λοιπόν σήμερα 12 Ιανουαρίου 2017 η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου αποφάσισε την ένταξη της Πράξης «ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ» στον
Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη - Αναβάθμιση Στοχευμένων Υποδομών Εκπαίδευσης» του Ε.Π. «Αττική».

    Ο σχεδιασμός τους προς ανέγερση έργου σε οικόπεδο έκτασης 4.687,66 μ2. που βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο Γ 1205 στο Πάρκο Πόλης με δύο κτίρια συνολικής επιφάνειας 3.255,72 μ2.
Το νέο σχολικό συγκρότημα θα περιλαβάνει:
 9 αίθουσες διδασκαλίας,
 1 αίθουσα εκτόνωσης – παιχνιδιού,
1 αίθουσα ησυχίας – ηρεμίας,
1 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων,
1 αίθουσα βιβλιοθήκης,
1 εργαστήριο φυσικών επιστημών,
1 εργαστήριο πληροφορικής,
 3 εργαστήρια μουσικής – αισθητικής αγωγής – ξένων γλωσσών,
1 κλειστό κολυμβητήριο – γυμναστήριο και
7 ειδικά εργαστήρια.

  Ο  προυπολογισμός του έργου είναι 6.500.000 € και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του 2020 σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.
 Την σχετική απόφαση μπορείτε να τη διαβάσετε Ε Δ Ω
   Ως κοινωνία οφείλουμε να εξασφαλίσουμε ίσες ευκαιρίες μάθησης για όλους . Ελπίζουμε το νέο ειδικό σχολείο να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών εξασφαλίζοντας την πλήρη συμμετοχή τους στην κοινωνία.

Θα ήταν αγένεια από μέρους μας να μην αναφέρουμε πως οι αρχικές συναντήσεις  είχαν ξεκινήσει
από πρωτοβουλίες του αειμνήστου Δημητρίου Τσίγκου ως Προέδρου της  Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Φυλής με τον τότε Πρόεδρο του ΟΣΚ Ηρακλή Δρούλια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια