"Μήνυμα" ήταν η βόμβα στο σπίτι 69χρονου στα Άνω Λιόσια



«Είναι κάτι προσωπικό. Μην ανησυχείτε. Θα το λύσουμε μόνοι μας» φέρεται να είπαν αρχικά, σε αστυνομικούς και δημοσιογράφους, οι συγγενείς του 69χρονου ομογενή από το Καζακστάν, το σπίτι του οποίου στα Άνω Λιόσια, έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης. Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που ανέλαβαν την προανάκριση, κάνουν λόγο για «μηνυματικό»  ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε κυκλώματα λαθρεμπορίας τσιγάρων, εκτιμώντας το πλούσιο παρελθόν του 44χρονου γιου του ιδιοκτήτη της οικίας, ο οποίος έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν για τέτοιες παράνομες δραστηριότητες.
Ο 44χρονος το 2001 είχε συλληφθεί στην περιοχή της Εύβοιας για λαθρεμπόριο τσιγάρων, το 2011 οι γερμανικές αρχές είχαν εκδώσει ευρωπαϊκό ένταλμα
σύλληψης σε βάρος τους για το ίδιο αδίκημα. Ο αναζητούμενος εντοπίστηκε και συνελήφθη τον Μάρτιο του 2013 στα Άνω Λιόσια και εκδόθηκε στην Γερμανία, όπου προφυλακίστηκε. Το 2014 καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκισης, εξέτισε 9 μήνες της ποινής του και αφέθηκε ελεύθερος πριν από 1,5 χρόνο, επιστρέφοντας στην Ελλάδα.
Στις 04:00 χθες τα ξημερώματα, δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα και φορούσαν κράνη προσέγγισαν την οικία στην οδό Σινά στα Άνω Λιόσια. Ο συνεπιβάτης κατέβηκε και τοποθέτησε στην είσοδο του οικήματος μία… βαλίτσα, που περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό. Στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, κάνουν λόγο για ποσότητα υψηλού εκρηκτικού περίπου (δυναμίτιδα) δύο κιλών, η οποία πυροδοτήθηκε με βραδύκαυστο φυτίλι. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που κατεδάφισε μέρος της εξωτερικής τοιχοποιίας του σπιτιού στο ισόγειο, προκάλεσε ζημιές στην πρόσοψη, σε τζάμια διπλανών σπιτιών, ενώ τέσσερα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από αυτό υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές.
Όπως έγινε γνωστό, το σπίτι ανήκει σε 69χρονο ομογενή από το Καζακστάν ο οποίος διαμένει εκεί με την σύζυγο του ενώ στο δώμα του σπιτιού έμενε ένας Γεωργιανός, ο οποίος φέρεται να είχε καθήκοντα «φύλακα» αλλά δεν αντελήφθη τους βομβιστές.
Στις παράνομες δραστηριότητες του 44χρονου αποδίδουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών τα αίτια και τα κίνητρα της βομβιστικής επίθεσης.  Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δεν ήταν εκεί όταν έφτασε η αστυνομία, προκειμένου να δώσει κατάθεση για τυχόν απειλές σε βάρος του, ή σχετικά με το κίνητρο της επίθεσης, κάτι που αναμένεται να γινόταν μετά από κλήση του στο αρμόδιο τμήμα της Ασφάλειας Αττικής. Σημειώνεται ότι στην οικία υπήρχε κλειστό κύκλωμα καμερών ασφαλείας, το οποίο όμως είχε τεθεί εκτός λειτουργίας γιατί είχε κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα.
Φωτό: Ευρωκίνηση (αρχείου)
πηγή:http://www.thetoc.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια