ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΣΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σκηνές απείρου κάλλους στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Γ. Σγουρός : Δεν θα αφήσουμε να επικρατήσει ο νόμος της ζούγκλας και του αυταρχισμού


Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, που συνεδρίαζε σήμερα με θέμα την έγκριση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής.

Πριν καν ξεκινήσει την εισήγησή του ο εκπρόσωπος της διοίκησης, κάτοικοι της Φυλής και του Γραμματικού, που είχαν έρθει από νωρίς στην αίθουσα ανέβηκαν στα έδρανα του Προεδρείου, διακόπτοντας τη συνεδρίαση εν τη γενέσει της.

Οι πολίτες, που με τον τρόπο αυτό διαμαρτύρονταν για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής παρά τις περί του αντιθέτου προεκλογικές εξαγγελίες της Ρένας Δούρου παρέμειναν επί δίωρο στα έδρανα φωνάζοντας συνθήματα και μην επιτρέποντας τη
συνέχιση της διαδικασίας.

Την ώρα που γίνονταν διαβουλεύσεις σχετικά με την εξέλιξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, χωρίς να γίνει καν εισήγηση, χωρίς να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, χωρίς να γίνει ψηφοφορία αναφώνησε ένα «ως η εισήγηση», ολοκληρώνοντας από μόνος του τη διαδικασία (!).

Ακολούθησε  ένταση με τους συμβούλους της πλειοψηφίας να αποχωρούν άρον άρον και στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου να προκαλείται μίνι σύρραξη.

Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Σγουρός δήλωσε σχετικά με τα συμβάντα «Όσα έγιναν προσβάλλουν τη δημοκρατία μας και τη λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου. Η συνεδρίαση παρωδία είναι άκυρη πρέπει να επαναληφθεί. Καλούμε την κα Δούρου να περιφρουρήσει ως οφείλει τη διαδικασία, τη δημοκρατία και τη νομιμότητα. Να σεβαστεί το θεσμό που υπηρετεί. Δεν θα αφήσουμε να επικρατήσει ο νόμος της ζούγκλας και του αυταρχισμού».


Η πρόθεση της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής να περάσει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στα μουλωχτά είχε διαφανεί εξ αρχής, τόσο από την ημερομηνία που επέλεξε να ορίσει τη συνεδρίαση (ημέρα μνήμης του Αλ. Γρηγορόπουλου, παραμονή απεργίας της ΕΣΗΕΑ), όσο και από το γεγονός ότι το έβαλε μαζί  με άλλα 12 άτομα στην ημερήσια διάταξη…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια