Χάσαμε !


του Θωμά Μπιζά.

  Την μάχη του ΠΕΣΔΑ την χάσαμε. Σήμερα το απόγευμα το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής θα εγκρίνει το νέο περιφερειακό σχέδιο .
Τις επόμενες μέρες το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και η ΠΡΩΣΥΝΑΤ ασφαλώς θα κάνουν με συλλογικό τρόπο την αποτίμηση του αγώνα που δώσαμε και θα συζητήσουν για τα επόμενα βήματα.
Προσωπικά  αισθάνομαι την υποχρέωση να πω δυο κουβέντες για αυτόν το αγώνα λίγες ώρες  πριν ολοκληρωθεί η ψηφοφορία στο περιφερειακό συμβούλιο .
Ο αγώνας δόθηκε με καθαρή συνείδηση και με μεγάλη δόση αποκοτιάς.
Ξέραμε πως είμαστε λίγοι και το επόμενο διάστημα είναι πολύ πιθανό να είμαστε ακόμα λιγότεροι γιατί οι ήττες εκτός όλων των άλλων  φέρνουν και απογοήτευση .
Μπήκαμε σε μια σκληρή μάχη με κάτι λιανοντούφεκα σαν το antilogos. 15 , όταν οι «απέναντι» διέθεταν πυρηνικά όπλα.

Δώσαμε μια μάχη χωρίς να διαθέτουμε κομματικούς και αυτοδιοικητικούς   μηχανισμούς, χωρίς να έχουμε πρόσβαση σε υπουργικά γραφεία , χωρίς να διαθέτουμε οργανωμένα γραφεία τύπου και χωρίς να έχουμε διαύλους σε  πρακτορεία ειδήσεων .
Δεν διαθέταμε  εμείς περιφερειακούς συμβούλους και αντιπεριφερειάρχες,  δεν είχαμε «πρόθυμους»  δημάρχους ,  δεν είχαμε επαγγελματίες μελετητές και επιστημονικούς συνεργάτες.
Ότι καταφέραμε το καταφέραμε με πάρα πολύ κόπο και με τεράστια επιμονή.
Το χειρότερο ήταν πως είχαμε πόλεμο από παντού.  Όχι μόνο από τους σκουπιδοεργολάβους που λυμαίνονται τον ΕΔΣΝΑ και δεν θέλουν να «χαθεί» η Φυλή. Είχαμε  πόλεμο και  από  κόλπους του κόμματος και της περιφερειακής παράταξης , πόλεμο από κάποιους «πρόθυμους»  στην Φυλή ,  πόλεμο από κάτι θλιβερά υπηρεσιακά στελέχη του ΕΔΣΝΑ ,πόλεμο και από το σύνολο της εκτός ΣΥΡΙΖΑ  αριστεράς γιατί  η δράση μας αποκάλυψε  την κινηματική τους γύμνια.
Γίναμε για τους Σπαρτιάτες είλωτες και για τους είλωτες Σπαρτιάτες που έλεγε και ο Άρης Αλεξάνδρου.
Την μάχη του ΠΕΣΔΑ την χάσαμε όμως  η μάχη της Φυλής θα συνεχιστεί μέχρι τέλους.
Στην Φυλή  μια καινούργια γενιά αγωνιστών είναι ήδη έτοιμη να σηκώσει το βάρος του αγώνα και αυτή η νέα γενιά αγωνιστών θα τα καταφέρει. 

Αντί επιλόγου αναδημοσιεύω ένα κείμενο που έγραψα στο antilogos.15 στις 12/10/16με τίτλο Για αυτούς που ενοχλούνται με την αποκοτιά μου..

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια