Δήμαρχος Κατερίνης: Δίκαιο το αίτημα μετατροπής της Χωματερής σε Πάρκο, το οποίο προωθεί με εμπεριστατωμένο τρόπο ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς

Ανέδειξε το θέμα της Χωματερής στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ ο Παππούς. Έρχεται στη Φυλή ο Υπουργός Περιβάλλοντος
Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα επισκεφτώ τη Χωματερή της Φυλής, δήλωσε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016,  από το βήμα του ετησίου Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ) Σωκράτης Φάμελλος.
Ο Υπουργός ανταποκρίθηκε, άμεσα, στο αίτημα του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, που μιλώντας λίγο πριν στο Συνέδριο είχε τονίσει την ανάγκη αποκατάστασης της Χωματερής στη Φυλή. «Έχω επισκεφτεί τη Μαγιόρκα και πρόσφατα το Τελ Αβιβ, όπου είδα χώρους διαχείρισης των απορριμμάτων. Δεν έχουν περισσότερο μυαλό από μας. Απλά πρέπει να αφήσουμε κατά μέρος τις ιδεοληψίες και να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση των Χωματερών, τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής ο οποίος πρόσθεσε ότι η διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να παραμείνει στην Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση κι ότι ελπίζει ότι ο παριστάμενος Υπουργός που προέρχεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συμβάλει στη λύση του προβλήματος.
Ο Δήμαρχος, συνέχισε και στη Θεσσαλονίκη την προσπάθεια που είχε αρχίσει το 2015 στο ετήσιο τακτικό Συνέδριο της Χαλκιδικής, με στόχο τη δημιουργία μιας πολιτικής και αυτοδιοικητικής συμμαχίας για την αποκατάσταση της Χωματερής. Έτσι, στο ομόφωνο Ψήφισμα της Χαλκιδικής, το
καλοκαίρι του 2015, προστέθηκαν η ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων, την 1η Νοεμβρίου 2016 και η επίσκεψη αντιπροσωπείας από το Τελ Αβιβ στα Άνω Λιόσια, τρεις μέρες αργότερα. Στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια του τριημέρου 1-3 Δεκεμβρίου 2016, ο Δήμαρχος Φυλής αποκόμισε, το ενδιαφέρον του Υπουργού Περιβάλλοντος και θερμές δηλώσεις υποστήριξης από εξέχοντες αυτοδιοικητικούς παράγοντες και στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ειδικότερα, υπέρ της αποκατάστασης εκφράστηκαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, που τόνισε ότι ο Δήμαρχος Φυλής έχει πετύχει να αναγνωρισθεί ομόφωνα η ανάγκη αποκατάστασης της Χωματερής προς όφελος των πολιτών, αλλά και ο Προϊστάμενος Διοικητικής μονάδας Περιβαλλοντικής Ενσωμάτωσης και εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γιώργος Κρεμλής.
Μάλιστα ο τελευταίος μίλησε για νομική υποχρέωση αποκατάστασης της Χωματερής, απέναντι στους κατοίκους της Φυλής.
Για αποκατάσταση μιας μεγάλης αδικίας που έχει συντελεσθεί σε βάρος του κόσμου στη Φυλή, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο οποίος και εκθείασε την προσπάθεια του Δημάρχου Φυλής να αναδείξει το θέμα της ανάπλασης. «Οφείλουμε πολλά στη Φυλή και τα οφείλουν, κυρίως, εκείνοι που τα προκάλεσαν δηλαδή όλο το Λεκανοπέδιο. Άρα είναι δίκαιο το αίτημα μετατροπής της Χωματερής σε Πάρκο, το οποίο προωθεί με εμπεριστατωμένο τρόπο ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς και πρέπει να τον στηρίξουμε όλοι σε αυτή την προσπάθεια» τόνισε χαρακτηριστικά.
Δείτε το βίντεο της ομιλίας του Δημάρχου στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ:


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια