Α.Σ.Ε στο ΣΕΠΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής: Για τα αποτελέσματα των εκλογών




Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην Γενική Συνέλευση και στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, της 7ης Δεκεμβρίου 2016 για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που με την ψήφο τους έδωσαν δύναμη στη φωνή του ΠΑΜΕ και όσους μας εμπιστεύτηκαν και μας ψήφισαν για πρώτη φορά.
Σε μια κρίσιμη περίοδο, το αποτέλεσμα των εκλογών για την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών κρίνεται θετικό, καθώς καταφέραμε να αυξήσουμε σημαντικά τις δυνάμεις μας, τόσο σε ψήφους όσο και σε ποσοστά και να καταλάβουμε 3η έδρα στο ΔΣ για πρώτη φορά.
Αυτή η συνεχιζόμενη αύξηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, έρχεται να επιβεβαιώσει τη διαρκή άνοδο σε όλα τα σωματεία και τις ομοσπονδίες σε ολόκληρη τη χώρα, με κορυφαίο παράδειγμα την ανάδειξη του ΠΑΜΕ ως 2η δύναμη στο 36ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.
Παρόλα αυτά, θεωρούμε πως ο συσχετισμός δυνάμεων στο Σύλλογό μας παραμένει ισχυρά αρνητικός για την πορεία ανασύνταξης του κινήματος, για τη διεκδίκηση των απωλειών μας, για να μπει φραγμός στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει η νέα συγκυβέρνηση. Αυτό εκδηλώνεται από τη μικρή συμμετοχή των συναδέλφων τόσο στις Γενικές Συνελεύσεις όσο και στη συμμετοχή στις απεργίες και στα απεργιακά μπλοκ.
Ο συσχετισμός αυτός για να ανατραπεί και για να βγουν ουσιαστικά πολιτικά συμπεράσματα απαιτείται η
συστηματική συμμετοχή όλων μας στο σωματείο και στο ανώτατο όργανο του, στις Γενικές Συνελεύσεις, όπου με συλλογικές αποφάσεις μπορούμε να ανατρέψουμε το συμβιβασμό που καλλιεργεί ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός και οι συνιστώσες του.
Συνάδελφοι, στον κλάδο μας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ανοίγει διαρκώς νέα μέτωπα, με την αξιολόγηση προ των πυλών προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η κατηγοριοποίηση των σχολείων και να αυξηθούν τα κέρδη των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου, μέτρα με νέα φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, αλλαγές στο ασφαλιστικό, στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας κτλ.
Οι δυνάμεις που συσπειρώνοντας στο ΠΑΜΕ υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με συνέπεια τα ταξικά συμφέροντα όλων των εργαζομένων χωρίς να γινόμαστε ουρά καμιάς κυβέρνησης.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δυναμώσουν με τη δράση τους τα σωματεία, να οργανώσουμε και να δράσουμε από κοινού για την επιτυχία κάθε συλλαλητηρίου και κάθε απεργίας που θα διοργανωθεί το επόμενο διάστημα.
Δίνουμε λοιπόν Αγωνιστικό ραντεβού στο Δρόμο του Αγώνα για να ανατρέψουμε κάθε πολιτική που καταστρέφει τις ζωές και την μόρφωση των παιδιών μας, για την ανάκτηση όλων των απωλειών.
Συνεχίζουμε να παλεύουμε για τη ΖΩΗ που μας ΑΞΙΖΕΙ!

Συγκριτικά Αποτελέσματα Εκλογών για ΔΣ 2016-17

Ψήφισαν:308 (285)
Άκυρα-Λευκά:36 (32)
Έγκυρα:272 (253)
Έλαβαν
Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ-ΠΑΜΕ)   ψήφους 83 (από 65), ποσοστό 30,52% (από 25,69%), + 4,83% , έδρες 3 (από 2)

ΔΑΚΕ  ψήφους 32 (από 32), ποσοστό 11,76% (από 12,65%), - 0,89% , έδρα 1 (από 1)

Παρεμβάσεις  ψήφους 157 (από 156), ποσοστό 57,72% (από 61,66%), - 3,94% , έδρες 5 (από 6)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια