Αριστέα Βάβουλα: Αποσαφήνιση της επιστολής Σγουρού



Στο προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η Περιφερειακή Σύμβουλος Δυτικής Αττικής αποσαφηνίζει την επιστολή Σγουρού που απέστειλε στο Πρωθυπουργό και στους πολιτικούς αρχηγούς. 
Διαβάζουμε παρακάτω τον σχολιασμό της Αριστέας Βάβουλα στην επιστολή Σγουρού:
Επειδή κάποια πράγματα χρειάζονται αποσαφήνιση, τι μας λέει ο κ. Σγουρός στην επιστολή του;
 • οτι χάσαμε χρόνο και χρήμα μη εφαρμόζοντας τον δικό του σχεδιασμό.
• οτι στηρίζει την διαλογή στην πηγή και την κυκλική οικονομία
• οτι "οι χώροι" υγειονομικής ταφής φτάνουν σε επίπεδο κορεσμού και θα γίνουμε Νάπολη λόγω των ιδεοληψιών της περιφερειακής αρχής.
Πάμε να δούμε και τι ισχύει τώρα:

• δεν εφαρμόσαμε το σχεδιασμό του κ. Σγουρού για τη διαχείριση των απορριμμάτων γιατί αυτή ήταν η προεκλογική μας εξαγγελία. Όχι όμως λόγω ιδεοληψίας, αλλα λόγω καίριας πολιτικής διαφοροποίησης. Και εξηγούμαι: το σχέδιο του Σγουρού προέβλεπε 4 εργοστάσια καύσης με ΣΔΙΤ. 2 απο αυτά τα εργοστάσια θα γίνονταν στην ΟΕΔΑ Φυλής. Αυτό αποτρέψαμε, τη διαιώνιση του μέγιστου προβλήματος για την περιοχή της Φυλης. Με αλλα λόγια μας εγκαλεί που δε βάλαμε την ταφόπλακα!
• μπορεί ο κ. Σγούρος να λεει οτι ειναι υπέρ της ανακύκλωσης και της διαλογής στην πηγή, αλλα το σχέδιο του πόρρω απέχει απο τα λεγόμενά του, αφού στις συμβάσεις δημοσίου-ιδιωτικού τομέα βάσει των οποίων θα γίνονταν τα εργοστάσια καύσης, υπήρχε δέσμευση του δημοσίου για σταθερές ποσότητες σκουπιδιού που θα πήγαινε για καύση. Τι σημαίνει αυτό; Οτι στην περίοδο κρίσης που ζούμε, που η καταναλωτική μας δύναμη εχει μειωθεί, αν τα σκουπίδια μας ήταν λιγότερα, ή στην περίπτωση που ο όγκος των σκουπιδιών θα μειώνονταν λόγω της ανακύκλωσης και της διαλογής στην πηγή, το δημόσιο θα έπρεπε να αποζημιώσει τον εργολάβο! Με ποιανού τα λεφτά; Για φανταστείτε τι θα σήμαινε αυτό για τα δημοτικά τέλη πχ!
• δεν ξερω γιατί αναφέρει χώρους υγειονομικής ταφής στον πληθυντικό ο κ. Σγούρος. Ο μόνος χώρος που υπάρχει αυτή τη στιγμή και υποδέχεται τα σκουπίδια των 4,5 εκατομμυρίων κατοίκων της Αττικής είναι η ΟΕΔΑ Φυλής- και αυτό ήταν μια απο τις επιλογές και του ιδίου. Να φτιάχνει χωματερές και να υποβαθμίζει περιοχές. Με το δικο μας σχέδιο λοιπόν, καταργούμε τις χωματερές σαν έννοια, αφού αυτό που θα θάβεται θα ειναι ανενεργό υπολλειμα, το οποίο θα βοηθά στην αποκατάσταση τοπίων. Επίσης μοιράζουμε τον αγκλι των σκουπιδιών ανα αντιπεριφερεια, και όχι όλα στη Φυλή. Δεσμευόμαστε για το κλείσιμο της χωματερής και την αποκατάσταση του χώρου. Περιμένουμε δε, τη μελέτη που θα ολοκληρωθεί στις αρχές του '17 για τα 154 ανενεργά λατομεία στην Αττική για να γίνουν και χωροθετήσεις. Άρα στο σχολιασμό του οτι πιο εύκολα γκρεμίζεις παρα χτίζεις, έχουμε να απαντήσουμε οτι πιο εύκολα μιλάς παρα πράττεις.
Άρα, κλείνοντας, δεν κωλυσιεργησαμε, αλλα σχεδιάσαμε απο την αρχή με γνώμονα την υγεία του πολίτη, την κοινωνική δικαιοσύνη και το σεβασμό στο περιβάλλον. Με αυτες τις δεσμεύσεις εκλεγήκαμε και με αυτες προχωράμε. Και θα νικήσουμε!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια