Θωμάς Μπιζάς: Προβλέπω επέκταση της Φυλής για λόγους δημοσίου συμφέροντος και ασφάλειας.



  
  Την Τρίτη 6-12-2016 το μεσημέρι το περιφερειακό συμβούλιο της Αττικής θα εγκρίνει -κατά πάσα πιθανότητα- το νέο ΠΕΣΔΑ .
Παρά τις προσπάθειες μας στο τελικό κείμενο  που θα τεθεί προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο  δεν θα  υπάρχει  η δέσμευση για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής  με την ολοκλήρωση της Β΄ Φάσης .
Οι προσδοκίες που  δημιούργησε η απάντηση του ΕΔΣΝΑ στον δήμο  Ιλίου που μιλούσε για την Β΄ Φάση ήταν τελικά μάταιες. Από ότι φάνηκε τελικά,  αυτή η απάντηση ήταν ένα επικοινωνιακό τρυκ που σκοπό είχε να καθησυχάσει ορισμένους ανησυχούντες  δείχνοντας πως  ανεξάρτητα από το τι λέει το ΠΕΣΔΑ,  υπάρχει  πρόθεση  να κλείσει η Φυλή.
Όμως αυτά πλέον ανήκουν στην ιστορία. Σημασία έχει ότι αυτοί που δεν
ήθελαν να υπάρξει δέσμευση για το κλείσιμο της Φυλής τελικά τα κατάφεραν.
Είναι βέβαιο πως από την επόμενη μέρα της ψήφισης του ΠΕΣΔΑ αυτοί οι ίδιοι θα κάνουν τα αδύνατα – δυνατά να αποφασιστεί η επέκταση της Φυλής για λόγους δημοσίου συμφέροντος και ασφάλειας.
 Τώρα θα αρχίσουν να λένε πως πρέπει να επεκταθεί άμεσα ο ΧΥΤΑ για να μην μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους μέχρι να χωροθετηθούν , να δημοπρατηθούν και να κατασκευαστούν οι  νέοι ΧΥΤΑ.
Τώρα θα τους πιάσει ο ξαφνικός πόνος για την κρίση των σκουπιδιών που φωνάζουμε εμείς τόσα χρόνια και θα ζητούν άμεση λύση με την επέκταση του ΧΥΤΑ. Το λόμπυ την ξέρει καλά  αυτή την δουλειά.  
Επειδή τα γραπτά μένουν , εγώ θα κάνω την πρόβλεψη πως ο ΧΥΤΑ Φυλής θα επεκταθεί μέσα στην τρέχουσα δημοτική περίοδο.  
Μακάρι να μην δικαιωθώ , αλλά  δυστυχώς θα δικαιωθώ.(Εκτός και το κίνημα ανατρέψει προβλέψεις  και  σχέδια).     

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς.

  Θα συμφωνήσουμε και εμείς με το Θωμά γιατί οι καθυστερήσεις της εφαρμογής του προεκλογικού προγράμματος της Δούρου οδηγεί σε αυτό. Προσωπική  μας άποψη είναι ότι θα γίνουν τα πάντα ώστε ο ΧΥΤΑ να λειτουργεί μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 αλλά η επόμενη αυτοδιοικητική διοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού να οδηγηθεί σε αυτά που αναφέρει ο Θωμάς Μπιζάς. Η μόνη λύση είναι να μπουν από τώρα οι βάσεις ώστε να μην μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο αλλά από ότι φαίνεται η πολιτική βούληση δεν υπάρχει.
Παραπονιάρης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια