Μαθήματα ανθρωπιάς με πνοή ελπίδας δίνουν οι Αστυνομικοί του Α. Τ. Ανω Λιοσίων


Αν περάσει κάποιος έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Άνω Λιοσίων θα δει κάτι που θα έπρεπε να υπάρχει έξω από κάθε δημόσια υπηρεσία. Στην είσοδο του τμήματος υπάρχουν όχι μόνο δοχεία με νερό και τροφούλα για τα αδέσποτα σκυλάκια αλλά και ένα σπιτάκι, μία πραγματική "βιλίτσα", όπου μπορούν να βρίσκουν προστασία τα γλυκά αδεσποτάκια.
Είναι η μικρή βιλίτσα της αγάπης για τα 7 αδέσποτα που λάτρεψαν οι άνθρωποι του Αστυνομικού Τμήματος και φροντίζουν εδώ και καιρό.
Το μικρό θαύμα έγινε σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Πολιτιστικό Σύλλογο Φυλής Αττικής "Αγαπαζω" όταν τα παιδιά του τμήματος άρχισαν να ανησυχούν πως τώρα με τα κρύα, τα λατρεμένα αδεσποτάκια
τους θα έπρεπε να έχουν ένα χώρο, ένα σπιτάκι ολόδικό τους.
Η ομάδα του Άνθρωπος & Σκύλος μίλησε με την πρόεδρο του "Αγαπαζω", κα Ζερβάκη, η οποία μας είπε πως η πρωτοβουλία πάρθηκε από τους αστυνομικούς που ζήτησαν την βοήθεια του “Φιλοζωικού Πολιτιστικού Συλλόγου Φυλής Αττικής "Αγαπαζω"
Όλα έγιναν πολύ γρήγορα! Μπαλέτες, μοκέτες, τέντες ήρθαν όλα από δωρεές. Οι αστυνομικοί υπέδειξαν ένα ιδανικό σημείο, αριστερά από την είσοδο του τμήματος, και όλοι εκείνη την κρύα ημέρα ξεκίνησαν να δουλεύουν με αγάπη ώστε να γίνει αυτό το μικρό θαύμα!
Τα 7 αδέσποτα είναι όλα εμβολιασμένα, στειρωμένα και τσιπαρισμένα εκτός από ένα που δρομολογείται. Έχουν όλα τους όνομα, ένα όνομα που τους έδωσαν τα παιδιά του Α.Τ. Γιατί τα αγαπούν, γιατί δεν είναι αόρατα επειδή είναι αδέσποτα! Γιιατί όλοι μας έχουμε δικαίωμα στην αγάπη, πόσο μάλλον όσοι είναι αδύναμοι! Μάλιστα ένα από τα 7 κουκλιά, ο Κάπα, πολλές φορές αποτελεί τον καλύτερο σύντροφο στις αποστολές.
Μοναδικό μελανό σημείο, αλλά και πάλι δυστυχώς αναμενόμενο, είναι πως μερικοί κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν την “δυσαρέσκεια” τους λέγοντας: «Μα εσείς ξοδεύετε χρήματα για να προστατέψετε τα αδέσποτα;»
Χρήματα δεν ξοδεύτηκαν, όλα ήταν δωρεές! Μα πάνω από όλα ήταν η αγάπη, η ανεκτίμητη αγάπη που μπορεί να κάνει το θαύμα!
Ευχή όλων μας είναι η κίνηση αυτή να παροτρύνει και άλλες δημόσιες υπηρεσίες ώστε να δώσουν το σημαντικό αυτό μάθημα ζωής σε όλη τη χώρα, σε μία χώρα όπου τα πράγματα θα πρέπει να αλλάξουν.
Είναι σίγουρο πως τα γλυκά 7 αδεσποτάκια θα περάσουν όμορφα Χριστούγεννα στην ζεστασιά αλλά και στην ασφάλεια της "βιλίτσας" τους έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Άνω Λιοσίων.
Η κα Ζερβάκη μας ενημέρωσε και για 2 ακόμα σημαντικές κινήσεις για τα αδέσποτα που θα γίνουν στην περιοχή και που θα σας γνωστοποιήσουμε με ανάλογες πληροφορίες και οπτικοακουστικό υλικό.
Αγγίζει τις ψυχές όλων αυτό που μας είπε μία από τις εθελόντριες που βρισκόταν εκεί την σημαντική εκείνη ημέρα: «Πάντως αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ήταν η πιο όμορφη και συγκινητική μέρα που έζησα, παρά το κρύο και τον καιρό, η αγάπη που ένιωθαν όλοι εκεί είχε πάρει μορφή και ήταν μαζί μας».
ΒΙΝΤΕΟ: https://www.facebook.com/zervaki.ekaterini/videos/196757217450224/
___________________________
Επιμέλεια άρθρου: Άνθρωπος & Σκύλος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια