Προς ίδρυση σχολείου 2ης ευκαιρίας σε Άνω Λιόσια-Ζεφύρι

«Το αίτημα της Δυτικής Αττικής για ίδρυση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας φαίνεται να δικαιώνεται» Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής και Γενικού Γραμματέα Δία Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, συνάντησε την Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου τον Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, κ. Π. Παπαγεωργίου στο Υπουργείο Παιδείας, σε συνέχεια συναντήσεων του προηγούμενου Ιουνίου με θέμα την προώθηση της ίδρυσης Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Δυτική Αττική και την ενεργοποίηση και στήριξη προγραμμάτων δια βίου μάθησης για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, παρέδωσε στον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Παιδείας,ολοκληρωμένη διαγνωστική μελέτη του Γραφείου του για την ίδρυση και λειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Δυτική Αττική με σκοπό την θεραπεία χωρικών και
κοινωνικών ανισοτήτων, την ενίσχυση πολλών κατοίκων της περιοχής για απόκτηση τίτλου υποχρεωτικής εκπαίδευσης και πρόσβασής τους στην αγορά εργασίας αλλά και την εν γένει αναβάθμιση των εκπαιδευτικών προσόντων τους.
Ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, κ. Π. Παπαγεωργίου, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή της Δυτικής Αττικής και την δρομολόγηση ίδρυσης και λειτουργίας Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας. Επίσης, ήταν εξαιρετικά ενθαρρυντικός για την προώθηση της δια βίου μάθησης προς όφελος ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και την επίλυση διαδικαστικών προβλημάτων ως προς την ισοτιμία κατόχων απολυτηρίου τίτλου Δημοτικού δεύτερης ευκαιρίας συμπολιτών μας που θα έπρεπε να είχαν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980, έτσι ώστε εκπληρώνουν το κριτήριο αποφοίτων υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ένα πάγιο αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης, της εκπαιδευτικής κοινότητας και κατοίκων της Δυτικής Αττικής φαίνεται να βρίσκει δικαίωση. Καταθέτοντας και σχετική διαγνωστική μελέτη για την ίδρυση και λειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Δυτική Αττική, που καλύπτει χωρικά το Θριάσιο και τη Μεγαρίδα, προχωράμε αποφασιστικά στην απόκτηση ενός σημαντικού εργαλείου άρσης του κοινωνικού αποκλεισμού για την περιοχή. Ευχαριστούμε ειλικρινά τον Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπ. Παιδείας, κ. Π. Παπαγεωργίου, για την ουσιαστική στήριξη της Δυτικής Αττικής. Συνεχίζουμε…».


 4.ΣΔΕ Δυτικής Αττικής με παραρτήματα στα Μέγαρα και τα Άνω Λιόσια/ Ζεφύρι
Καλό θα είναι να ανοίξετε και το συνημμένο αρχείο που βλέπουμε παρακάτω. Διαβάζοντάς θα δούμε αρκετές χρήσιμες πληροφορίες, όπως αυτά διατυπώνονται μέσα από την επίσημη μελέτη της Αντιπερειφέρειας Δυτικής Αττικής. 

Καλό διάβασμα!!!

Παραπονιάρης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια