Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Δήμου Φυλής 2016(ΒΙΝΤΕΟ)








Τα παιδιά οι Πρωταγωνιστές στην φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου του Δήμου Φυλής
Το φως των Χριστουγέννων έφεραν το βράδυ του Σαββάτου 10 Δεκεμβρίου 2016, τα παιδιά του Δήμου Φυλής, τα οποία μαζί με τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού, έδωσαν το πρόσταγμα για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλημμυρισμένη από κόσμο κάθε ηλικίας, Πλατεία Ηρώων, που για τις μέρες των γιορτών έχει μετατραπεί σε μια φανταστική Χιονούπολη.
Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 6:30 το απόγευμα που ο κόσμος άρχισε να καταφτάνει στην Πλατεία, ενώ τα παιδιά υποδέχτηκαν στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό, οι «κάτοικοί» του, δηλαδή, ο Άγιος Βασίλης, Χιονάνθρωποι, Χιονονιφάδες ξυλοπόδαροι και Πιγκουΐνοι, στα σπιτάκια των Ευχών, του Άη Βασίλη, των Ξωτικών, αλλά και στο Εργαστήρι παιχνιδιών.
Εν συνεχεία το γιορταστικό μέρος της βραδιάς ξεκίνησε γύρω στις 7 και 30, με τη Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής να εισβάλει θεαματικά στη Χιονούπολη και να ανοίγει τη βραδιά παιανίζοντας τα κάλαντα, ενώ γνήσια παραδοσιακά κάλαντα ακούστηκαν και από τους Συλλόγου Κρητών και Ηπειρωτών του Δήμου Φυλής.
Στη συνέχεια ξεκίνησε ένα φαντασμαγορικό Χριστουγεννιάτικο Show στο οποίο πήραν μέρος δεκάδες
παιδιά του Δήμου Φυλής που συμμετέχουν στα Καλλιτεχνικά και Αθλητικά Τμήματα του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Φυλής η «Πάρνηθα».
Το υπερθέαμα άνοιξαν τα παιδιά του Χοροθέατρου «ΑΜΥΝΑ» που υπό την καθοδήγηση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή – Χορογράφου Ορέστη Δημητρίου και της αγαπημένης ηθοποιού Βίνας Ασίκη, χάρισαν στο κοινό τους μοναδικές μουσικές – χορευτικές στιγμές, μεταφέροντας επί σκηνής, τη λάμψη των Χριστουγέννων.
Ακολούθησε ένα μαγευτικό παραμύθι, αυτό, των Χριστουγέννων με την Ομάδα Ενηλίκων και παιδιών της θεατρικής Ομάδας Ζεφυρίου καθώς και τα παιδιά της Ομάδας Ενόργανης Γυμναστικής της Σοφίας Σερέπα, να φέρνουν επί σκηνής υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Στέλλας Νικολοθανάση, ένα πρωτότυπο σενάριο. Αυτό που τελικά επικράτησε στο φινάλε του Χριστουγεννιάτικου Παραμυθιού, εις πείσμα της κακιάς μάγισσας (που μισούσε τα παιδιά και τα κάλαντα), ήταν φυσικά το πνεύμα των Χριστουγέννων, που ενώνει όλους τους ανθρώπους και μαλακώνει τα συναισθήματα, ακόμη και των πιο σκληρόκαρδων.
Στην πανέμορφη εκδήλωση συνέλαβαν επίσης με τις αθλητικές και χορευτικές τους δυνάμεις, οι Ακαδημίες Μπάσκετ των Γιώργου Συκαρά και Παντελή Παπαδόπουλου και η ομάδα παραδοσιακών χωρών του Βασίλη Γεωργόπουλου.
Κι όπως εύστοχα επεσήμανε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς κατά το σύντομο χαιρετισμό του, πράγματι, όλα αυτά τα παιδιά και το καθένα ξεχωριστά είναι εκείνα που φώτισαν την κατάμεστη πλατεία, αφήνοντας πίσω το σκοτάδι και φέρνοντας στο Δήμο Φυλής το λαμπερό φως των Χριστουγέννων και την ελπίδα!
Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς και ο Πρόεδρος του Πολιτισμού – Αθλητισμού Γιώργος Μαυροειδής, κατά τους σύντομους χαιρετισμούς τους, αμέσως μόλις το δέντρο φωταγωγήθηκε υπακούοντας στο μελωδικό κάλεσμα των παιδιών, έδωσαν σε όλα τους τα θερμά τους συγχαρητήρια κι ευχήθηκαν σε όλο τον κόσμο καλές γιορτές.
Ο Δήμαρχος μάλιστα προτίμησε η βραδιά να κλείσει με τα παιδιά να δίνουν από μικροφώνου τις ευχές τους, όπερ κι εγένετο!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια