Απάντηση στην «Εφ.Συν.» από συμβούλους της περιφέρειας Αττικής

Συντάκτης: 
Απάντηση στο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», «Ρήγματα στην παράταξη Δούρου», καθώς και περαιτέρω διευκρινίσεις επί του ρεπορτάζ, μάς παραθέτουν με επιστολή τους οι πέντε ανεξάρτητοι σύμβουλοι της περιφέρειας Αττικής (Άννα Βασιλάκη, Μαρίνα Κουκά, Μάκης Μαντάς, Φλώρα Νικολιδάκη, Ζωή Ράικου).
Μας επισημαίνουν την αστοχία μας να κατατάξουμε την κ. Βασιλάκη στη ΛΑ.Ε. και θυμίζουν το χρονικό και τους λόγους των ανεξαρτητοποιήσεών τους από την παράταξη «Δύναμη Ζωής».
Αναλυτικότερα η επιστολή έχει ως εξής: 
Σε δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», την Πέμπτη 24/11/2016, αναφέρεστε σε ορισμένα ονόματα Περιφερειακών Συμβούλων με τρόπο που αλλοιώνει την πραγματικότητα του σημερινού Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.
Συγκεκριμένα και για να αποκατασταθεί η αλήθεια, σας διευκρινίζουμε ότι: 
Από τον Οκτώβριο του 2015, όπου σημειώθηκε η πρώτη ανεξαρτητοποίηση από τη Δύναμη Ζωής, όπως σωστά αναφέρετε για την κ. Φλώρα Νικολιδάκη, σε σύντομο χρονικό διάστημα ανεξαρτοποιήθηκαν από τη Δύναμη Ζωής οι Άννα Βασιλάκη, Ζωή Ράϊκου και Μάκης Μαντάς. 
Επίσης η κ. Μαρίνα Κούκα, που παραιτήθηκε από τη Δύναμη Ζωής στη συνεδρίαση της 24ης Νοεμβρίου, όλο αυτό το διάστημα συμμετέχει ενεργά στην ομάδα των ανεξάρτητων περιφερειακών συμβούλων που συγκροτήσαμε, αφού ο Καλλικράτης απαγορεύει τη δημιουργία παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο. 
Οι ανεξαρτητοποιήσεις μας έγιναν για τη Μνημονιακή κατεύθυνση των προϋπολογισμών τόσο του 2015 όσο και του 2016, που ήταν πανομοιότυποι με αυτόν του 2017. Επίσης διαφωνήσαμε εγκαίρως για τα εκατομμύρια προς επαγγελματικές ενώσεις ποδοσφαίρου, το έγκλημα της Φυλής και του Γραμματικού, καθώς και την πορεία ιδιωτικοποίησης  της
διαχείρισης απορριμμάτων, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα από την κ. Περιφερειάρχη, αλλά και από το σύνολο των Αντιπεριφερειαρχών, μέχρι πριν λίγες ημέρες. 
Η καταψήφιση του προϋπολογισμού του 2017 από την κ. Κ. Θανοπούλου και η παραίτηση της από τη Δύναμη Ζωής, όπως μάθαμε σήμερα, είναι μια εξέλιξη που παρακολουθούμε με πολύ προσοχή, αλλά χωρίς να βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα. Η κ. Κ. Θανοπούλου, μέχρι τις 24/11, στήριξε απολύτως την περιφερειάρχη κ. Δούρου και την πολιτική της Δύναμης Ζωής στην Περιφέρεια, ενώ αντιθέτως ο κ. Πρωτονοτάριος είχε διαφοροποιηθεί σε θέματα πολύ σοβαρά για τα συμφέροντα των πολιτών της Αττικής.
Το ζήτημα που προκύπτει με το δημοσίευμα σας, έχει σχέση με την κατάταξη στην Λαϊκή Ενότητα της κ. Α. Βασιλάκη, όπως εμμέσως πλην σαφώς και της κ. Μ. Κούκα.
Για τη δική σας ενημέρωση σας δηλώνουμε, ότι στην ομάδα των 5 ανεξάρτητων περιφερειακών συμβούλων, δεν υπάρχει πλέον μέλος της ΛΑΕ, γιατί η στάση της ΛΑΕ ήταν μέχρι τώρα, σαφώς υπέρ της Περιφερειάρχη και ταυτοχρόνως εναντίον όσων αποχωρήσαμε από τη Δύναμη Ζωής, που η σχέση μαζί της δεν μπορούσε να συνεχιστεί.
-Αυτή την ώρα, αν πράγματι ισχύει η ανακοίνωση της ΛΑΕ ότι όποιος ψήφισε τον προϋπολογισμό του 2017 (;) δεν είναι μέλος της, η ΛΑΕ διαθέτει στο Περιφερειακό Συμβούλιο την κ. Κ. Θανοπούλου και τον κ. Γ. Πρωτονοτάριο.
Άννα Βασιλάκη, Περ. Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα 
Μαρίνα Κούκα, Περ. Σύμβουλος Νότιου Τομέα 
Μάκης Μαντάς, Περ. Σύμβουλος Πειραιά 
Φλώρα Νικολιδάκη, Περ. Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα   
Ζωή Ράικου Περ. Σύμβουλος Νότιου Τομέα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια