Δημήτρης Τσιουμπρής: Για τα μάτια του κόσμου κάνουν και ψευτοκινητοποιήσεις!!!!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΚΕ
ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ-ΧΩΜΑΤΕΡΗ
13/11/16
Ομιλία Τσιουμπρή Δημήτρη ,Δημοτικού Σύμβουλου Φυλής

          Εδώ και πάρα πολλά χρόνια  ( πάνω από μισό αιώνα  ) ο λαός  των  Άνω Λιοσίων , του Ζεφυρίου και των  γύρω Δήμων έδωσε σκληρούς αγώνες για να φύγει  η χωματερή. Συγκρουστήκαμε με τα ΜΑΤ που έστελνε  το κράτος, «φάγαμε» ξύλο «φάγαμε» δακρυγόνα,  αλλά η χωματερή παραμένει ακόμη στη θέση της.
Οι δημοτικές παρατάξεις που στήριζε το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα.
Στους αγώνες αυτούς έπαιρναν μέρος κατά καιρούς και διάφοροι παράγοντες Δήμαρχοι, υποψήφιοι Δήμαρχοι, κ.α., έβγαζαν και φωτογραφίες, έδιναν και υποσχέσεις πως η χωματερή θα φύγει μαζί και η κ. Δούρου πριν γίνει περιφερειάρχης. Όταν παίρνανε όμως τα αξιώματα τα ξέχναγαν όλα.
          Χωματερή τέλος έλεγε η κ. Δούρου και ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές, τώρα όμως που είναι περιφερειάρχης και μάλιστα κυβερνητική, υπογράφει
  μακροχρόνιες συμβάσεις ( 6 χρόνια )  για την λειτουργία του αποτεφρωτήρα των επικίνδυνων  ιατρικών αποβλήτων. Αυξάνει από 150000 τόνους σε  350.000 τόνους το  χρόνο την επεξεργασία απορριμμάτων στο ΕΜΑΚ ( εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης ).
Και η κυβέρνηση του  ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνεί με την  παραμονή της χωματερής στη Φυλή.
          Η τοπική οργάνωση  του  ΣΥΡΙΖΑ  στο Δήμο μας όπως  και η δημοτική τους παράταξη κάνουν τάχα πως διαφωνούν. Για τα μάτια του κόσμου κάνουν και ψευτοκινητοποιήσεις! Βλέπετε άλλο το κόμμα άλλο η κυβέρνηση!!!! Όμως ούτε μπορούν ,ούτε  θέλουν να συγκρουστούν με τους υπεύθυνους για την παραμονή της χωματερής, την κυβέρνηση  και την περιφερειάρχη του  ΣΥΡΙΖΑ  την κ. Δούρου.
          Στην ίδια ρότα με τους προηγούμενους, και η σημερινή διοίκηση του δημάρχου Φυλής  κ. Χρήστου Παππού , δεν κάνουν το παραμικρό  για την απομάκρυνση  της χωματερής. Ο Δήμαρχος Φυλής κ. Παππούς στα πλαίσια των σχεδίων που κάνει με τους Ισραηλινούς για την ανάπλαση της χωματερής (χωρίς να έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ,ούτε και ολοκληρωμένο σχέδιο απορρύπανσης και αποκατάστασης) λέει πως αυτός δεν θα κλείσει την χωματερή. Παραπλανά και δημιουργεί επανάπαυση στον κόσμο λέγοντας πως η χωματερή σε 1,5 έως 2 χρόνια θα κορεστεί και θα κλείσει μόνη της. Εάν όμως δεν δημιουργηθούν από την κυβέρνηση και την περιφερειάρχη κ. Δούρου εναλλακτικές λύσεις άλλοι ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ αφού το Γραμματικό και να λειτουργήσει δεν επαρκεί θα δούμε νέες επεκτάσεις στη Φυλή.
Ο δε νέος ΠΕΣΔΑ προβλέπει ότι για το δίκτυο διάθεσης υπολειμμάτων θα αξιοποιηθεί η χωρητικότητα του υπάρχοντος ΧΥΤΑ Φυλής (για την ικανοποίηση άμεσων αναγκών). Αυτό σημαίνει ότι εκτός της ήδη υφιστάμενης β φάσης που βλέπουν να λειτουργεί αρκετά χρόνια ακόμη (αφού δεν ετοιμάζουν εναλλακτικές λύσεις ) θα γίνει επέκτασή της με δημιουργία νέας γ φάσης ,με νέο κύτταρο υποδοχής σκουπιδιών.
Επιπλέον θα πρέπει να μας ανησυχεί αφού στα σχέδιά τους έχουν όπως προβλέπει ο νόμος 3164/2003 το λατομείο του Μουσαμά ως κατάλληλη θέση για την υποδοχή υπολειμμάτων από τις ομάδες επεξεργασίας αποβλήτων.
Το λατομείο Μουσαμά που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Ζωφριά αλλά και το Καματερό. Θα προτείνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής να πάρει απόφαση το νταμάρι του Μουσαμά να γίνει χώρος πολιτισμού με τη δημιουργία θεάτρου.
Παράλληλα η εταιρία WATT ΑΕ (του Μπόμπολα) επιδιώκει να φτιαχτεί νέα μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων 100.000 τόνων ανά έτος μέσα στον ΟΕΔΑ Φυλής και στη θέση του παλιού ΚΔΑΥ που κάηκε.
          Γιατί φέρονται  έτσι ;
          Γιατί έχει  φροντίσει  ο  ΕΔΣΝΑ, που έχει την ευθύνη για την χωματερή με πρόεδρο τον κάθε φορά περιφερειάρχη να «εξαγοράζει»  τις Διοικήσεις των πρώην δήμων  Φυλής, πριν και τον ενιαίο Δήμο Φυλής  σήμερα με τα περίφημα αντισταθμιστικά , 36.200.000 ευρώ πήρε ο δήμος Φυλής το 2015.
          Από το 1991 μέχρι και το 2014 οι πρώην Δήμοι Φυλής πήραν συνολικά 635 εκατ. Ευρώ.
          Εννοείτε, πως αυτά τα ποσά δίνονταν για να αντισταθμίζουν την ζημιά που πάθαιναν οι κάτοικοι της περιοχής με τις αρρώστιες, με την βρώμα και την υποβάθμιση της περιοχής.
Αλήθεια πόσο αντισταθμίζεται η υγεία μας και η υγεία των παιδιών μας!

          Τα Άνω  Λιόσια και ο Δήμος Φυλής συνολικά θα μπορούσε  να είναι πόλη πρότυπο, και όχι να θυμίζει κρανίου τόπο.
          Η Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής  όπως και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής, αναρωτιούνται που πήγαν και που πάνε όλα αυτά τα τεράστια ποσά ;                 
     Παρά τα τεράστια ποσά που δόθηκαν σαν αντισταθμιστικά, οι προηγούμενες Διοικήσεις του πρώην Δήμου των Άνω Λιοσίων καταχρεοκόπησαν το Δήμο, για να φτάσουμε στην  περίφημη  ρύθμιση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  για 2.188 χρόνια, όταν ο κοσμάκης χάνει το μαγαζί του και το σπίτι του  και δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τις 100 δόσεις.
          Πριν το καλοκαίρι ο Δήμαρχος και άλλοι παράγοντες του Δήμου, επισκέφθηκαν στο Ισραήλ την πρώην χωματερή  που έχει γίνει  ανάπλαση.
          Προτείνει  να κάνει ο  Δήμος το ίδιο στην χωματερή Φυλής.
          Χωρίς  να κλείσει όμως η χωματερή.  Ουσιαστικά καλλιεργούν αυταπάτες:
 Να όπου νάνε θα κλείσει, και ούτε λίγο ούτε πολύ θα γίνει παράδεισος!
Χώρια του ότι έχουμε νέο γύρο υποσχέσεων ότι θα βρει κόσμος δουλειά, νέο εμπόριο ελπίδας!
          Όταν λειτουργήσουν τα τοπικά σχέδια διαχείρισης των απορριμμάτων, και όταν  λειτουργήσει η χωματερή μόνο για τις ανάγκες του Δήμου!
          Η Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής   απαιτεί  εδώ και τώρα να κλείσει η χωματερή για ΟΛΟΥΣ.
          Να σταματήσει και κάθε δραστηριότητα και να μεταφερθούν μακριά από  κατοικημένες περιοχές, ο αποτεφρωτήρας και το ΕΜΑΚ.
          Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη πως ο Δήμος θα κάνει αποκατάσταση, μάλλον μπίζνες βλέπουν.
                     Η Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής   προτείνει την αποκατάσταση να την κάνει ο ΕΣΔΝΑ με κρατικά κονδύλια, γιατί  έχει την τεχνογνωσία  από την αποκατάσταση στο Σχιστό.
          Καλούμε τους μαζικούς φορείς, τα συνδικάτα,  τους κατοίκους  του Δήμου μας να συνεχίσουν τον αγώνα για το άμεσο και οριστικό κλείσιμο της χωματερής.

                                      ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
          Να κλείσει άμεσα και οριστικά ο «ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ», να μετεγκατασταθεί, σε κατάλληλη και εκτός  Θριασίου θέση, ο αποτεφρωτήρας των μολυσματικών, να αρχίσει άμεσα η απορρύπανση και περιβαντολογική αποκατάσταση της ευρύτερης περιοχής.
          Παράλληλα να εκπονηθεί πλήρης επιδημιολογική μελέτη, που θα περιλαμβάνει τους κατοίκους και τους εργαζομένους της χωματερής.
    Να απαγορευθεί κάθε δραστηριότητα διαχείρισης  αποβλήτων στην περιοχή.
          Να αναζητηθούν εκτός Θριασίου, χωρίς τον αποκλεισμό και εκτός Αττικής περιοχών,  στο πλαίσιο μιας δίκαιης διαπεριφερειακής συνεργασίας.


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ, ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ

    Η ΚΑΡΚΙΝΟΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ

    ΑΠΟ ΤΟ 1960 ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ ΣΤΗΝ ΦΥΛΗ.

    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ (ΕΛ.ΣΤΑΤ.)

    ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ (ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ-ΖΕΦΥΡΙΟ-ΦΥΛΗ)

    ΣΤΟΥΣ 100 ΝΕΚΡΟΥΣ, ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΠΟ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΑ ΕΩΣ
    ΕΝΗΛΙΚΕΣ,

    ΟΙ 80 ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ-ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ.

    http://www.dailymotion.com/video/x3dlhc7_%CF%87%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AE-%CE%AC%CE%BD%CF%89-%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%83%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF-%CE%AD%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1_news

    ΑπάντησηΔιαγραφή