Δ.Φυλής: Μπουραΐμης κατά Παππού -«Δίνει λύση στα σκουπίδια της μισής Ελλάδας»

Σε υψηλούς τόνους επιτίθεται ο πρώην δήμαρχος Φυλής, Δημήτρης Μπουραΐμης, στον σημερινό δήμαρχο, Χρήστο Παππού, κατηγορώντας τον, μεταξύ άλλων, για αδράνεια στο θέμα των χωροθετήσεων για τη διαχείριση των απορριμμάτων, λέγοντας ότι δεν ζήτησε τη χωροθέτηση τουλάχιστον δυο άλλων ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ εκτός Δυτικής Αττικής και Δυτικής Αθήνας.
«Είναι χαρακτηριστική, άλλωστε, η απάθειά του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όταν ο υπουργός Περιβάλλοντος είπε πως η Πελοπόννησος φέρνει και θα φέρνει τα
σκουπίδια στη Φυλή. Αντί να αντιδράσει, προτίμησε να λύσει το Αλβανικό ζήτημα αναλαμβάνοντας – αυτόκλητα – χρέη υπουργού εξωτερικών επί τιμή!», λέει ο κ. Μπουραΐμης για τον σημερινό δήμαρχο.
Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της «Δύναμης Συμμετοχής»:
Με τον εύηχο αλλά παραπλανητικό τίτλο «Η Φυλή γυρίζει σελίδα – Από τη χωματερή στην Ανάπλαση» και καλυμμένη πίσω από τη σοβαροφάνεια μιας ημερίδας, η δημοτική αρχή Φυλής προχώρησε σε, μια ακόμη, επικοινωνιακή «φιέστα» αναποτελεσματικότητας. Γιατί για να υλοποιήσει, έστω και αυτό το «όραμα», θα έπρεπε να είχε ζητήσει πολύ πριν – και πριν ακόμα ψηφίσει τον Περιφερειακό Σχεδιασμό – τη χωροθέτηση τουλάχιστον δυο άλλων ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ εκτός Δυτικής Αττικής και Δυτικής Αθήνας.
Το πρώτο πράγμα που κατέδειξε αυτή η επικοινωνιακή «φιέστα» ήταν πως μόνο τυχαία δεν υπήρξε η μετονομασία του δημοτικού καταστήματος Φυλής σε «δημαρχείο Νίκος Λιάκος», γεγονός που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Δεν υπάρχει πουθενά δημοτικό κατάστημα που να μη φέρει το όνομα της πόλης που το δημιούργησε. Και δεν ήταν τυχαία, καθώς ο Χρήστος Παππούς ανέλαβε – με καθυστέρηση 22 χρόνων – να υλοποιήσει το διακαή πόθο του αείμνηστου πρώην δημάρχου για ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΥΣΗΣ. Προς τούτο, και συνεργάζεται με τους απογόνους του.
Το δεύτερο πράγμα που κατέδειξε ήταν ότι με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (υπό τον τίτλο: «Τα σκουπίδια για πάντα στη Φυλή») ο Χρήστος Παππούς ανέλαβε να δώσει λύση όχι μόνο στα απορρίμματα της Αττικής αλλά της μισής Ελλάδας. Είναι χαρακτηριστική, άλλωστε, η απάθειά του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όταν ο υπουργός Περιβάλλοντος είπε πως η Πελοπόννησος φέρνει και θα φέρνει τα σκουπίδια στη Φυλή. Αντί να αντιδράσει, προτίμησε να λύσει το Αλβανικό ζήτημα αναλαμβάνοντας – αυτόκλητα – χρέη υπουργού εξωτερικών επί τιμή!
Το τρίτο πράγμα που κατέδειξε ήταν η ανατροπή όλων των ΟΜΟΦΩΝΩΝ αποφάσεων που είχε λάβει ο δήμος Φυλής για χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης – αποκατάστασης. Διότι μέσα στο «όραμα» του νυν δημάρχου Φυλής βρίσκεται ένα, νέου τύπου, «πάρκο αναψυχής», με μητέρες να πηγαίνουν τα παιδιά τους βόλτα ενώ στην είσοδό του υπάρχουν απορριμματοφόρα που μεταφέρουν απορρίμματα στα εργοστάσια.
Το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων δίνει τη δυνατότητα αυτονόμησης σε κάθε δήμο που μπορεί να κάνει ολοκληρωμένη διαχείριση (συνεπώς και στο δήμο Φυλής) αλλά δυνατότητα που δεν εμπεριέχει το ψέμα και την κοροϊδία των δημοτών, αφήνει αδιάφορη τη διοίκηση του δήμου Φυλής.
Έτσι όπως τους κοροϊδεύει και τώρα, αφού αποκρύπτει ότι έδωσε εντολή στην εντεταλμένη νομική εκπρόσωπο να παραιτηθεί από κάθε δικαστική διαδικασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο είχε προσφύγει η προηγούμενη δημοτική αρχή του Δημήτρη Μπουραΐμη, προκειμένου να μπλοκάρει κάθε περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής.
Μια σοφή λαϊκή παροιμία λέει: «Όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού, τόσο πιο πολύ φαίνεται ο…»
Για να μην ξεγυμνωθεί, όμως, εντελώς και η περιοχή καλούμαστε ΟΛΟΙ να ανατρέψουμε τα σχέδια του κ. Παππού για τη συνέχιση της λειτουργίας – κάθε λογής – εργοστασίων που κρύβονται πίσω από το «όραμα» για δήθεν αναπλάσεις και «πάρκα αναψυχής».
Για να γυρίσει πραγματικά σελίδα η Φυλή, να βγει ο εφιάλτης των σκουπιδιών από τη ζωή μας και να γίνει ξανά η περιοχή αντάξια της ιστορικής της μνήμης, ο ενιαίος δήμος Φυλής πρέπει να υλοποιήσει την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού του συμβουλίου, στις 19/12/2012:
–    ΕΔΩ και ΤΩΡΑ χωροθέτηση δυο άλλων ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ εκτός Δυτικής Αττικής και Δυτικής Αθήνας.
–    ΕΔΩ και ΤΩΡΑ αποκατάσταση του ΧΥΤΑ, του ζωτικού του χώρου και της περιοχής ευθύνης του.
πηγή:http://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/d-filis-boura%CE%90mis-kata-pappou-dinei-lisi-sta-skoupidia-tis-misis-elladas/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια