«Είστε και θα παραμείνετε στο Δήμο», διαβεβαίωσε κατηγορηματικά τους συμβασιούχους ο Χρ. Παππούς


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για την παράταση των συμβάσεών τους διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, τους περίπου 100 εργαζόμενους που προσελήφθησαν με 8μηνη σύμβαση η οποία θα ολοκληρωνόταν στις 26/11/2016. 
«Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε» ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος στους εργαζόμενους, οι οποίοι μαζί με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016.
«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια σα Δήμος Φυλής», τόνισε ο Δήμαρχος, αφήνοντας αιχμές για τις φήμες που διαδίδονται ότι η Διοίκηση δεν επιθυμεί την παράταση των συμβάσεων. «Αν κάποιοι προσπαθούν με κάποιο τρόπο να εκμεταλλευτούν το θέμα ότι παραμείνατε στο Δήμο, δεν το δέχομαι», υπογράμμισε. Όπως τόνισε, οι συμβασιούχοι του Δήμου Ζεφυρίου ήδη περνάνε στη μισθοδοσία και διαβεβαίωσε ότι αυτό θα γίνει και με τους ίδιους.
«Για μας είστε συνεργάτες», τόνισε ο Δήμαρχος και πρόσθεσε: «Όταν ήρθατε στο δήμο, εδώ, σε αυτή την αίθουσα είχα πει ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να παραμείνετε στο Δήμο». «Δεν κάνουμε μικροπολιτική με το θέμα», τόνισε και αναφέρθηκε αναλυτικά στις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν από την πλευρά του
Δήμου. Όπως υπογράμμισε, η Διοίκηση του Δήμου επεδίωξε νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση του ζητήματος, αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκε θετικά ο τότε Υπουργός Εσωτερικών και νυν Υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, τον οποίο ο Δήμαρχος ευχαρίστησε δημοσίως.
Όμως λόγω του ανασχηματισμού και των αλλαγών, το νομοσχέδιο δεν προχώρησε, ανέφερε ο Δήμαρχος, τονίζοντας: «Τότε ασκήσαμε πιέσεις στην πολιτική ηγεσία, προσωπικά για εσάς». «Είστε στο Δήμο και θα παραμείνετε στο Δήμο. Κι ο Βερναρδάκης να μην έβγαζε εγκύκλιο θα βρίσκαμε τρόπο να σας κρατήσουμε. Επειδή όλοι εδώ είμαστε άνθρωποι του μεροκάματου», ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος, καταχειροκροτούμενος από τους συμβασιούχους.
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Εσόδων και Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Καμπόλης, ο οποίος έχει χειριστεί την υπόθεση. Ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών τόνισε ότι ο Δήμαρχος επιδίωξε και κατάφερε να υπάρξει ρύθμιση για να συνεχίσουν να εργάζονται οι συμβασιούχοι και καταφέρθηκε εναντίων όσων διαδίδουν φήμες ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στο Δήμο. Τη στιγμή μάλιστα που είχε παραστεί και καταθέσει ως μάρτυρας στο Δικαστήριο για την επέκταση της σύμβασης των εν λόγω συμβασιούχων.
«Ο Δήμαρχος, Χρήστος Παππούς είπε από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα απολυθεί κανείς και θα παραμείνετε όλοι στις θέσεις σας. Είναι αδιανόητο, χωρίς να πούμε την τελευταία κουβέντα ο Δήμαρχος, εγώ, οι συνεργάτες μας, κάποιοι να σας υποκινούν και να εκμεταλλεύονται το θέμα», υπογράμμισε ο κ. Καμπόλης, χαρακτηρίζοντας αδιανόητες τις φήμες. Μάλιστα ορισμένοι συμβασιούχοι επιβεβαίωσαν στον Αντιδήμαρχο ότι κυκλοφορούν αυτές οι φήμες τις τελευταίες μέρες. «Αυτός που σας τα λέει αυτά είναι ψεύτης», ξεκαθάρισε ο Αντιδήμαρχος.
Οι σχετικές διαβεβαιώσεις από τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού και τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Καμπόλη, ικανοποίησαν τους εργαζόμενους, οι οποίοι αποχώρησαν χειροκροτώντας.
Δείτε  ένα μικρό απόσπασμα από την τοποθέτηση του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια