Απάντηση της Ραχήλ Μακρή στον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  16 Νοεμβρίου 2016

Απάντηση της Ραχήλ Μακρή στον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, σχετικά με τις δηλώσεις του για την Σιδηροδρομική Εγνατία.


Ο δοτός Βουλευτής και Υπουργός της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  –  ΑΝΕΛ γαντζωμένος στον υπουργικό θώκο συνεχίζει τον εμπαιγμό και την εξαπάτηση των πολιτών την ίδια ώρα που ξεπουλά με εντολές Τσίπρα - Καμμένου τις υποδομές της χώρας.

Θυμόμαστε την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για την κατασκευή του οδικού άξονα Ε61, την ίδια ώρα που η Εγνατία οδός έχει εκχωρηθεί στο πλυντήριο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.
Λίγες μέρες μετά, ο Υπουργός Υποδομών σε μια παράσταση εμπαιγμού των πολιτών δηλώνει ότι, προτεραιότητα της κυβέρνησης του αποτελεί η Σιδηροδρομική Εγνατία και η ολοκλήρωση των κάθετων αξόνων της Εγνατίας οδού, με σκοπό την σύνδεση με το λιμάνι της Καβάλας, της Αλεξανδρούπολης και της Θεσσαλονίκης.
Υπενθυμίζουμε στον κ. Σπίρτζη, ότι στις 10 Ιουλίου 2015, 222 γαλάζιοι, πράσινοι, ροζ και «Ποταμίσιοι» Βουλευτές του μνημονιακού τόξου παρείχαν εξουσιοδότηση προς τον Πρωθυπουργό, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, ως αναπληρωτή του, τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Επικρατείας, για την ολοκλήρωση του ξεπουλήματος της Εγνατίας οδού στους δανειστές, καθώς και του λιμανιού της
Θεσσαλονίκης και του Πειραιά προκειμένου να συνάψουν σύμβαση με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας για την χρηματοδότηση του δημόσιου χρέους για την περίοδο 2015 – 2018.
Υπενθυμίζουμε ακόμα στον κ Σπίρτζη, ότι η Εγνατία οδός όπως και τα λιμάνια Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης, βρίσκονται στην δικαιοδοσία των δανειστών για την αποπληρωμή του χρέους και την στήριξη των τραπεζών.
Υπενθυμίζουμε στον κ. Σπίρτζη ότι τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας συμπεριλαμβάνονται στο ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο κατέχει το 100% των μετοχών των εταιριών, οι οποίες έχουν την διαχείριση των λιμένων αυτών μέχρι το 2042.
Υπενθυμίζουμε στον κ. Σπίρτζη, ότι στις 14.04.2014 το ΤΑΙΠΕΔ προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για την πώληση του 67% των μετοχών της εταιρίας ΟΛΘ που έχει την διαχείριση του Λιμένος Θεσσαλονίκης μέχρι το 2051.
Υπενθυμίζουμε στον κ. Σπίρτζη, ότι σύμφωνα με το άρθρο 2 παράγραφος 7 του ν. 3986 περί ιδρύσεως του ΤΑΙΠΕΔ, κάθε πράγμα που μεταβιβάζεται ή παραχωρείται στο Ταμείο δεν μπορεί να αναμεταβιβαστεί στο προηγούμενο κύριο ή δικαιούχο καθ’ οιονδήποτε τρόπο.
Ενώ στο ίδιο άρθρο στην παράγραφο 14 αναφέρεται ότι, το τίμημα που εισπράττει από την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων διατίθεται για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους αποκλειστικά.
Υπενθυμίζουμε επίσης στον κ. Σπίρτζη το άρθρο 106 του Συντάγματος, που προβλέπει την αναγκαστική συμμετοχή του κράτους στα έργα κοινής ωφέλειας.
Τα έργα και οι ημέρες της κυβέρνησης σας τελειώνουν και ο λαός θα ακυρώσει στο μέλλον τις πράξεις Εθνικής μειοδοσίας που υπογράφετε για την εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων του ελληνικού λαού.

Ραχήλ Μακρή
Πρώην Βουλευτής Ν. Κοζάνης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια