ΝΕΕΣ ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΕΣ (;) ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΑΣΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΝΕΕΣ ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΑΣΑ

ΝΕΕΣ ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΑΣΑ 
Α. ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΑΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 713, ΠΑΝΟΡΑΜΑ – ΣΤ. ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ Α. ΛΙΟΣΙΑ - ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΜΕΣΟ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ
Β.  ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 723, ΦΥΛΗ – Α. ΛΙΟΣΙΑ - ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΜΕΣΟ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ
Γ. ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 892, ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ – ΧΑΪΔΑΡΙ – ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 
Ο ΟΑΣΑ ανταποκρινόμενος σε αιτήματα κατοίκων και φορέων προχώρησε σε μια σειρά από βελτιωτικές παρεμβάσεις σε λεωφορειακές γραμμές που βοηθούν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των μετακινήσεων χιλιάδων επιβατών Δυτικών Συνοικιών της πρωτεύουσας και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, σύνδεση με μέσο σταθερής τροχιάς. 

Ειδικότερα:


Ίδρυση Νέας Λεωφορειακής Γραμμής 713 και σύνδεση της περιοχής Πανοράμματος με τον προαστιακό (μέσο σταθερής τροχιάς) 
Ο ΟΑΣΑ ίδρυσε την νέα Λεωφορειακή Γραμμή 713 ΠΑΝΟΡΑΜΑ – ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ. Με τη Γραμμή αυτή συνδέεται απευθείας η περιοχή Πανοράματος Άνω Λιοσίων με το σταθμό του προαστιακού των Άνω Λιοσίων.

Τροποποίηση της Λεωφορειακής Γραμμής 723 για ταχύτερη σύνδεση με τον προαστικό
Ο ΟΑΣΑ τροποποίησε τη διαδρομή της Λεωφορειακής Γραμμής 723 ΦΥΛΗ – ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ. Με την τροποποίηση αυτή μειώνεται ο χρόνος της διαδρομής και καθίσταται ταχύτερη η πρόσβαση των κατοίκων της περιοχής Φυλής προς τον σταθμό του προαστιακού των Άνω Λιοσίων.

Αύξηση της συχνότητας δρομολογίων της Λεωφορειακής Γραμμής 892 για καλύτερη πρόσβαση στο Αττικό Νοσοκομείο 
Ο ΟΑΣΑ βελτίωσε την παρεχόμενη εξυπηρέτηση προς το επιβατικό κοινό μέσω της Λεωφορειακής Γραμμής 892 ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ – ΧΑΪΔΑΡΙ – ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ, και ιδιαίτερα όσων μετακινούνται από και προς το Αττικό Νοσοκομείο, καθώς προστέθηκε ένα ακόμη λεωφορείο στην καθημερινή δύναμη της Γραμμής. Με τον τρόπο αυτό η συχνότητα των δρομολογίων της Γραμμής κατά τις ώρες αιχμής ορίζεται πλέον ανά 25 λεπτά από 30 με 35 λεπτά που ήταν πριν.

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ κ. Ιωάννης Σκουμπούρης, «οι τροποποιήσεις αυτές ικανοποιούν διαχρονικά κοινωνικά αιτήματα περιοχών της Δυτικής Αθήνας. Ο ΟΑΣΑ στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας διερευνά διαρκώς βελτιωτικές παρεμβάσεις των υφιστάμενων Γραμμών και προχωρά στην ίδρυση  νέων Γραμμών ύστερα από επιτόπια έρευνα των αρμόδιων υπηρεσιών και σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες. Οι παρεμβάσεις αυτές θα κινηθούν, μεταξύ των άλλων, σε τρεις θεματικές κατευθύνσεις:
α) Εξυπηρέτηση υπερτοπικών Κέντρων Υγείας (Νοσοκομεία).
β) Εξυπηρέτηση Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.
γ) Εξυπηρέτηση των μετακινήσεων σε περιοχές ιδιαίτερης συγκέντρωσης του κόσμου της εργασίας.
Κύριο μέλημά μας αποτελεί η παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό και σε αυτήν την προσπάθεια εντάσσεται μια σειρά ακόμη σημαντικών δράσεων, όπως το έργο της τηλεματικής που ήδη εφαρμόζεται με επιτυχία και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που θα εφαρμοστεί το επόμενο διάστημα.
Στην επόμενη περίοδο, πριν από συγκοινωνιακές παρεμβάσεις, ο ΟΑΣΑ θα θέτει τις προτάσεις βελτίωσης σε δημόσια διαβούλευση με το επιβατικό κοινό».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια