Συλλήψεις 30 μελών της μεγαλύτερης εγκληματικής οργάνωσης

Οικογενειακές εμπορικές επιχειρήσεις Α.Ε στα πρότυπα της μαφίας των δεκαετιών '60 και '70 ήταν οργανωμένη η μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση, με παρακλάδια σε όλη την Ελλάδα, που εξάρθρωσε χθες Τετάρτη η αστυνομία.
Το CNN Greece αποκαλύπτει το μεγάλο μυστικό της φαμίλιας των μαφιόζων με το οποίο κατάφερναν να διαφεύγουν από τις Αρχές αλλά και να παραπλανούν τους αστυνομικούς σχετικά με τον τρόπο που κατάστρωναν τα σχέδιά τους.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν στις τηλεφωνικές τους επαφές μια παλιά και σπάνια διάλεκτο
των Ρομά.
Αποτέλεσμα ήταν οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα των αρχηγών να μην μπορούν να καταλάβουν τι λένε καθώς ήταν μια γλώσσα εντελώς άγνωστη και σπάνια, ξεχασμένη στο πέρασμα των χρόνων ακόμα και για ίδιους τους Ρομά.
Όμως οι αστυνομικοί του Τμήματος Αμαρουσίου βρήκαν τη λύση. Πήγαν στα δυτικά προάστια και ζήτησαν τη βοήθεια από ηλικιωμένους Ρομά που γνωρίζουν τη συγκεκριμένη διάλεκτο.
Όταν άρχισαν να μεταφράζουν τις συνομιλίες διαπίστωσαν ότι ακόμα και σε αυτή τη περίπτωση τα μέλη της μαφίας χρησιμοποιούσαν σαν δεύτερη δικλείδα ασφαλείας κωδικά ονόματα όπως " εισαγγελέας", "Ράμπο ", " Μπιλλιας".
Τελικά, οι αστυνομικοί κατάφεραν μετά από 8 μήνες ερευνών να ολοκληρώσουν το παζλ και να φτάσουν σε 50 πολυτελέστατα σπίτια ηγετικών μαφιόζων που δήλωναν στις φορολογικές τους δηλώσεις άνεργοι αλλά οδηγούσαν ακριβά αυτοκίνητα. Επιπλέον, βρέθηκαν σε σπίτι κατηγορουμένου, κρυμμένα στο φωταγωγό του ασανσέρ, 300.000 ευρώ ενώ συνολικά τα χρήματα που βρέθηκαν στα σπίτια των " ανέργων" ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο.
Πάντως από χθες η διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων ασχολείται με τη συγκεκριμένη υπόθεση καθώς υπάρχουν υποψίες ότι τη μαφία βοηθούσαν με πληροφορίες αστυνομικοί που υπηρετούν σε τμήματα διαφόρων περιοχών της Ελλάδας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια