Προορισμός Πολιτισμού ο Δήμος Αχαρνών με τα Σοφόκλεια 2016


Το φεστιβάλ Πολιτισμού του Δήμου Αχαρνών "Σοφόκλεια 2016" ολοκληρώθηκε την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στο ανοιχτό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στον Δήμο Αχαρνών. 
Για 23 ημέρες ο Δήμος Αχαρνών αναδείχθηκε σε "Προορισμό Πολιτισμού" τόσο για τους μικρούς και μεγάλους θεατρόφιλους συμπολίτες μας, όσο και για πολυάριθμους επισκέπτες από διάφορα σημεία της Αττικής, οι οποίοι προσήλθαν για να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις και τις συναυλίες. 
Η έναρξη του Φεστιβάλ Πολιτισμού Σοφόκλεια 2016 έγινε την Κυριακή 28 Αυγούστου με τη Φιλαρμονική της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία παρουσίασε μια εξαιρετική συναυλία αντάξια της ιστορίας και της μεστότητας της μπάντας. 
Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου τη σκυτάλη "πήρε" η καυστική κωμωδία "Γαμπροί Για πούλημα" των Παπαθανασίου και Ρέππα, ενώ την Τρίτη 20 Αυγούστου μια ακόμη εξαιρετική κωμωδία, η παράσταση "Ένα εξοχικό παρακαλώ" σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου χάρισε απλόχερα "απεριόριστο" γέλιο στο κοινό. 

Η επόμενη παράσταση στο φεστιβάλ Πολιτισμού "Σοφόκλεια 2016" πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου. Ο Τάκης Ζαχαράτος και το "I am what I am – the comeback" απέδειξε επί σκηνής το γιατί η παράσταση του είναι από τις πιο επιτυχημένες για 2η συνεχή χρονιά. 

Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη παιδική παράσταση του φεστιβάλ. "Ο κουρέας της Σεβίλλης" της Κάρμεν Ρουγγέρη εντυπωσίασε μικρούς αλλά και μεγάλους
που βρέθηκαν στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης. 

Τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου σειρά είχε η ξεκαρδιστική επιθεώρηση "Δεν έχουν Τσίπρα επάνω τους" με τον Στάθη Ψάλτη και το θίασο του να σχολιάζουν και να σατιρίζουν κάθε πτυχή της σημερινής πολιτικής κατάστασης. 

Η παράσταση της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου, η "Αντιγόνη " του Σοφοκλή με πρωταγωνιστές τους Νικήτα Τσακίρογλου, Ιωάννα Παππά και Σταύρο Ζαλμά καθήλωσε το κοινό με τις ερμηνείες των συντελεστών της. 

Μια κομβική παράσταση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου. "Ο Πλούτος" του Αριστοφάνη με τους Γιώργο Κιμούλη, Γιάννη Μπέζο, και Πέτρο Φιλιππίδη ήταν μια ανεπανάληπτη παράσταση στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης του Δήμου Αχαρνών. Η βροχή δεν πτόησε ηθοποιούς και κοινό, δημιουργώντας μια από τις κορυφαίες στιγμές του φεστιβάλ. 

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου η συναυλία με τον Χρήστο Λούφη ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαπιστώσουμε ότι ο ταλαντούχος Χρήστος Λούφης έχει τα εφόδια και τις βάσεις να αναδειχθεί και να φτάσει ακόμη ψηλότερα. 

Μια από τις κορυφαίες στιγμές του Φεστιβάλ Πολιτισμού του Δήμου Αχαρνών "Σοφόκλεια 2016" ήταν η παράσταση "Συρανό" με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τη Δήμητρα Ματσούκα και τον Γιώργο Παπαγεωργίου. Στο κατάμεστο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης το κοινό χειροκροτούσε για πάνω από πέντε λεπτά στο φινάλε της παράστασης αποθεώνοντας όλους τους συντελεστές της. 

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου η Ποντιακή Θεατρική Σκηνή του συγγραφέα και σκηνοθέτη Γιάννη Κοσμίδη παρουσίασε τη σπαρταριστή κωμωδία "Ο Ψεύτες" και την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου η Νεανική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Αχαρνών απέδειξε ότι το Δημοτικό Ωδείο Αχαρνών προφέρει υψηλών προδιαγραφών εκπαίδευση και μουσική Παιδεία. 

Το διήμερο της Παρασκευής 16 και του Σαββάτου 17 ήταν αφιερωμένο στα παιδιά. Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου η παιδική θεατρική παράσταση "Η Πριγκίπισσα και ο Βάτραχος" των Αδερφών Γκρίμ σε σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα και το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου το θέατρο Σκιών του Κώστα Σπυρόπουλου έδωσαν χαρά και διασκέδασαν τα μικρά παιδιά που παρακολούθησαν τις παραστάσεις.

Το "κλείσιμο" του φετινού φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με την Λαϊκή ορχήστρα του Δήμου Αχαρνών και με μια συναυλία αφιέρωμα στα τραγούδια του Ελληνικού Κινηματογράφου.


Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αχαρνών κ. Μαρία Ναυροζίδου αεικίνητη σε όλες τις παραστάσεις κατάφερε να οργανώσει άρτια και με κάθε λεπτομέρεια ένα "μαραθώνιο" παραστάσεων με την πολύτιμη βοήθεια των υπαλλήλων της ΔΗ.Κ.Ε.Α. 

Με αφορμή την ολοκλήρωση των παραστάσεων για το φεστιβάλ Πολιτισμού του Δήμου Αχαρνών Σοφόκλεια 2016 η κα πρόεδρος δήλωσε:

"Οι προσπάθειες μας για το φετινό φεστιβάλ Πολιτισμού "Σοφόκλεια 2016" ήταν να συμπεριλάβουμε κορυφαίες θεατρικές παραστάσεις στο πρόγραμμά μας και να δώσουμε την ευκαιρία στους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν τις πιο επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις για το φετινό καλοκαίρι και πιστεύουμε ότι τους ικανοποιήσαμε. Επιπλέον προσπαθήσαμε να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους συμπολίτες μας να τις παρακολουθήσουν πετυχαίνοντας χαμηλές τιμές και ειδικές τιμές για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και ΔΩΡΕΑΝ είσοδο στα ΑΜΕΑ. Θέλω να ευχαριστήσω τους παραγωγούς των παραστάσεων για την ανταπόκριση στο κάλεσμα και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στον φεστιβάλ του Δήμου Αχαρνών, κυρίως όμως να ευχαριστήσω το προσωπικό της δημοτικής επιχείρησης που με προθυμία, ζήλο και επαγγελματισμό υποστήριξαν όλες τις παραστάσεις ". 

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή πραγματοποίηση του φεστιβάλ Πολιτισμού του Δήμου Αχαρνών για 3η συνεχόμενη χρονιά δηλώνοντας:

"Χάρη στις προσπάθειες της προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.Α. κας Μαρίας Ναυροζίδου και του προσωπικού της δημοτικής επιχείρησης, το φεστιβάλ Πολιτισμού "Σοφόκλεια 2016" μετέτρεψε και φέτος τον Δήμο Αχαρνών σε "κέντρο Πολιτισμού".

Μικροί και μεγάλοι συμπολίτες μας αλλά και πολλοί επισκέπτες από άλλους δήμους απόλαυσαν εξαιρετικές παραστάσεις από καταξιωμένους ηθοποιούς και όμορφες συναυλίες από γνωστούς καλλιτέχνες αλλά και από καλλιτέχνες που φοιτούν – και διαπρέπουν – στο Δημοτικό Ωδείο Αχαρνών.

Το φεστιβάλ Πολιτισμού του Δήμου Αχαρνών "Σοφόκλεια" έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα στην πόλη μας και είναι υποχρέωση μας, αφενός να διαφυλάξουμε τη δυναμική που έχει αποκτήσει, αφετέρου να το βελτιώσουμε και να το εξελίξουμε ακόμη περισσότερο
". 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια