ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ

Εξυπηρέτηση των δημοτών για την υποβολή αιτήσεων για το
Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Εδώ και τρεις βδομάδες περίπου έχουν αρχίσει οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στον Δήμο Φυλής. Ο Δήμος μας είναι ανάμεσα στους 30 Δήμους της χώρας που εφαρμόζεται πιλοτικά το πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας.

Σημεία και διαδικασία εξυπηρέτησης των κατοίκων / δημοτών

Άμεση είναι η εξυπηρέτηση των δημοτών στον Δήμο Φυλής. Κεντρική υπηρεσία υποδοχής των αιτήσεων αποτελεί η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Φυλής στην οδό Αθηνών 18 στα Άνω Λιόσια, όπου η διαδικασία είναι η εξής: Ενημερώνονται οι δημότες για τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τις προϋποθέσεις, συγκεντρώνουν τα δικαιολογητικά, προσέρχονται για έλεγχο και κλείνεται αμέσως ραντεβού το οποίο είναι μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (όχι πάνω από δύο ημέρες). Επίσης η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας υποδέχεται και τις αιτήσεις όπου για οποιοδήποτε λόγο η πλατφόρμα δεν
αφήνει τον δημότη να προχωρήσει διαδικτυακά να κάνει την αίτηση. Η διαδικασία των ραντεβού προτιμήθηκε ώστε να μη δημιουργούνται άσκοπες ουρές και ταλαιπωρούνται οι δημότες και από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας αποδείχτηκε πως είναι πολύ πρακτικός τρόπος εξυπηρέτησης, αφού ουσιαστικά δεν υπάρχει χρόνος αναμονής, αλλά άμεση εξυπηρέτηση τη μέρα και την ώρα του ραντεβού.

Επίσης αιτήσεις γίνονται και σε όλα τα ΚΕΠ του Δήμου Φυλής (Άνω Λιόσια, Ζεφύρι, Ζωφριά, Χασιά), εφόσον η αίτηση αφορά περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την αίτηση που θα πρέπει να ελεγχθεί από την Κοινωνική Υπηρεσία.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες αιτήσεις στις υπηρεσίες του Δήμου Φυλής και μάλιστα ο Δήμος μας είναι από αυτούς σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου, όπου η πλειοψηφία των αιτήσεων γίνεται από τους εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους του Δήμου, και όχι διαδικτυακά.

Κεντρικό τηλέφωνο πληροφοριών για το πρόγραμμα ΚΕΑ στον Δήμο Φυλής: 211 4115224 και 211 4115225, εργάσιμες ημέρες και ώρες

Επίσης μπορείτε να στέλνετε και τα ερωτήματά σας μέσω facebook στην ειδική σελίδα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής:


Ενώ έχει δημιιουργηθεί και ειδική σελίδα με πληροφορίες για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στον Δήμο Φυλής στην σελίδα:


Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα αφορά την καταβολή μηνιαίου βοηθήματος στα νοικοκυριά που δεν έχουν εισόδημα ή εφόσον τα μέλη του νοικοκυριού εισπράττουν πολύ λίγα χρήματα ανά μήνα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως το επίδομα ανέρχεται, αναλόγως τα μέλη στα εξής ποσά:
1ο ενήλικο  μέλος: 200 ευρώ
2ο ενήλικο μέλος και επιπλέον ενήλικα μέλη: 100 ευρώ
Ανήλικα παιδιά: 50 ευρώ έκαστο

Αν μια οικογένεια δηλαδή αποτελείται από δύο ενήλικες και τρία ανήλικα παιδιά θα λαμβάνει 200 + 100 + 50 + 50 +50 = 450 ευρώ / το μήνα.

Αν όμως στην παραπάνω οικογένεια ο πατέρας είναι άνεργος και η μητέρα δουλεύει μερική απασχόληση και λαμβάνει 200 ευρώ / μήνα, τότε αυτό το ποσό αφαιρείται από το επίδομα, δηλαδή θα λαμβάνει: 450 – 200 = 250 ευρώ / το μήνα.

Αν υποθέσουμε πως στο ίδιο σπίτι φιλοξενείται και η γιαγιά τότε κανονικά θα προστίθονται άλλα 100 ευρώ στο επίδομα ως επιπλέον ενήλικο μέλος. Αν όμως η γιαγιά λαμβάνει σύνταξη 400 ευρώ, τότε αυτό το ποσό θα αφαιρείται από το επίδομα, οπότε σε αυτή την  περίπτωση το νοικοκυριό δε θα δικαιούται κανένα επίδομα.


Επίσης υπάρχουν προύποθέσεις με περιουσιακά κριτήρια (η αντικειμενική αξία της περιουσίας για ένα άτομο δε μπορεί να ξεπερνά τα 90.000 ευρώ), και άλλες επιμέρους προϋποθέσεις, όπου μπορείτε να ενημερωθείτε από τη σελίδα:  https://www.keaprogram.gr/. Σε αυτή τη σελίδα μπορούν οι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Φυλής να κάνουν αιτήσεις και διαδικτυακά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια