Εγκρίθηκαν για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης 756 οικογένειες

                                                                                     
                                                                                                  Πέμπτη 11 Aυγούστου 2016

Εγκρίθηκαν να λαμβάνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης
756 οικογένειες του Δήμου Φυλής

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, 756 οικογένειες που κατοικούν στον Δήμο Φυλής έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και τα χρήματα θα κατατεθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς μέσα στον Σεπτέμβριο.
Η συντριπτική πλειοψηφία των αιτήσεων έγινε μέσω των υπηρεσιών του Δήμου Φυλής, δηλαδή στην Κοινωνική Υπηρεσία ή στα ΚΕΠ και μάλιστα το ποσοστό εξυπηρέτησης από τον Δήμο επί των συνολικών αιτήσεων φτάνει στο 55,82%. Πάνω από τους μισούς κατοίκους του Δήμου Φυλής επέλεξαν τις υπηρεσίες του Δήμου Φυλής για να καταθέσουν αίτηση. Υπολογίζεται μάλιστα, πως για πληροφορίες για το επίδομα έχουν περάσει από τον Δήμο Φυλής περισσότερα από 4.000 άτομα.

Αναλυτικότερα οι αιτήσεις που έχουν εγκριθεί κατατάσσονται ως εξής:

  • Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Φυλής: 277 αιτήσεις (36,64%)
  • ΚΕΠ Δήμου Φυλής: 145 αιτήσεις (19,18%)
  • Μέσω προσωπικού υπολογιστή ή λογιστή: 334 αιτήσεις (44,18%)

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φυλής κ. Αντωνόπουλο Γεώργιο είναι σημαντικό πως οι υπηρεσίες του Δήμου μας κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στον τεράστιο όγκο των αιτήσεων.
«Θεωρώ ακόμα πιο σημαντική επιτυχία πως σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα έχουμε καταφέρει να ενημερώσουμε χιλιάδες οικογένειες ως προς τις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος και το γεγονός πως βοηθήσαμε σε πάρα πολλές περιπτώσεις τους δημότες μας να αντιμετωπίσουν πρακτικά προβλήματα που είχαν με τη διαδικασία της αίτησης», πρόσθεσε.

Υπενθύμιση σημείων εξυπηρέτησης και τηλέφωνα για πληροφορίες:

  • Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Φυλής στην οδό Αθηνών 18 στα Άνω Λιόσια
  • ΚΕΠ του Δήμου Φυλής (Άνω Λιόσια, Ζεφύρι, Ζωφριά, Χασιά)
  • Κεντρικό τηλέφωνο πληροφοριών για το πρόγραμμα ΚΕΑ στον Δήμο Φυλής: 211 4115224 και 211 4115225, εργάσιμες ημέρες και ώρες
  •  https://www.keaprogram.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια