Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ στο πλευρό των εργαζομένων της "ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε."



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

(μέλος ΟΓΕ)



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Γυναικών Άνω Λιοσίων (μέλος ΟΓΕ) εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη όλων των μελών του Συλλόγου και ευρύτερα όλων των εργαζόμενων και ανέργων γυναικών των Άνω Λιοσίων προς τους 13.000 εργαζόμενους των επιχειρήσεων της «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.» σε όλη τη χώρα.
Καταγγέλλει το γεγονός ότι σήμερα όλες αυτές οι οικογένειες των εργαζομένων στα καταστήματα, στις αποθήκες και στα γραφεία της εταιρείας, βρίσκονται «στον αέρα» μετά την αίτηση της εργοδοσίας για
υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα.
Οι γυναίκες, εργαζόμενες και άνεργες των Άνω Λιοσίων, γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει η επίθεση αυτή, με μειώσεις μισθών και περικοπή επιδομάτων, με καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας, με συγχωνεύσεις, κλείσιμο καταστημάτων και απολύσεις, αφού τα ίδια έχουμε αντιμετωπίσει κι εμείς σε μια σειρά χώρους δουλειάς.
Ο Σύλλογος Γυναικών Άνω Λιοσίων θα δώσει αγωνιστικό «παρών» στις πρωτοβουλίες που θα πάρουν οι εργαζόμενοι στο «Μαρινόπουλο» μαζί με τα σωματεία τους. Τα μέλη του Συλλόγου μας, μαζί και με άλλους εργαζόμενους και άνεργους, θα πάρουν μέρος στις εξορμήσεις για την ενημέρωση όλου του λαού, θα βρεθούν έξω από τα καταστήματα της εταιρείας τις μέρες των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, απαιτώντας:
lΝα πληρώσει η εργοδοσία κι όχι οι εργαζόμενοι κι οι πελάτες την κρίση της εταιρείας.
lΝα καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.
lΝα μην υπάρξει καμιά καθυστέρηση στην καταβολή μισθών και επιδόματος αδείας.
lΝα μη χαθεί καμιά θέση εργασίας και
lΣε περίπτωση πτώχευσης της εταιρείας να αποκτήσουν οι εργαζόμενοι προτεραιότητα έναντι των πιστωτών της εταιρείας.


Άνω Λιόσια, 19 Ιούλη 2016


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια