Προς την Φυλή το ένα μέτωπο της φωτιάς που ξεκίνησε το Σάββατο από τα Δερβενοχώρια.

Με πολλές εστίες και αναζωπυρώσεις, μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη πυρκαγιά που καίει από το βράδυ του Σαββάτου στα Δερβενοχώρια. Η πυρκαγιά εξελίσσεται πλέον σε τρεις κατευθύνσεις: Το ένα μέτωπο εξελίσσεται προς την πλευρά των οικισμών Πάνακτο, Πράσινο και Λεύκα, το δεύτερο κινείται νότια της Στεφάνης και το τρίτο προς τα ανατολικά, προς τις εγκαταστάσεις της ΤΙΤΑΝ και τα νταμάρια Φράγκου.
Προσπαθώντας να την ελέγξουν, ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν τοποθετηθεί

στην περίμετρο της πυρκαγιάς, ενώ τα πεζοπόρα τμήματα ανοίγουν δρόμους προς τις εστίες, προκειμένου να τις αντιμετωπίσουν και ανακόψουν την πορεία τους, μέχρι το πρωί που θα αρχίσουν πάλι να επιχειρούν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα.
Αν και κατά τη διάρκεια της ημέρας, η πυρκαγιά -λόγω των ισχυρών ανέμων- είχε συνεχείς αναζωπυρώσεις και πολλές μεγάλες εστίες μέσα σε χαράδρες και δύσβατα σημεία, με το που έπεσε το σκοτάδι κόπασαν οι άνεμοι, διευκολύνοντας το έργο των πυροσβεστών. 
Υπενθυμίζεται πως δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, όμως ήδη φαίνεται πως έχουν καεί αρκετές χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια