Γραφείο Τύπου Δήμου :Το άσπρο-μαύρο βγάζει η ανακοίνωση Μπουραΐμη για την Παιδεία

Το άσπρο-μαύρο βγάζει η ανακοίνωση Μπουραΐμη για την Παιδεία
Τα εύσημα που απένειμαν στη διοίκηση Παππού οι Διευθυντές και οι Σύλλογοι Γονέων για τη δουλειά που γίνεται στα σχολεία φαίνεται ότι ενόχλησαν τον πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Μπουραΐμη. Έτσι, σε μια προσπάθεια να βγάλει το άσπρο μαύρο, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προσπαθεί να απαξιώσει αυτό το, κατά γενική ομολογία, σημαντικό έργο. Υποστηρίζει μάλιστα, κόντρα σε κάθε λογική, ότι τις σχολικές γιορτές οργάνωσε η διοίκηση του Δήμου για να προβληθεί, όταν είναι γνωστό ότι τις οργανώνουν, σε ετήσια βάση, οι Σύλλογοι διδασκόντων και Γονέων του κάθε σχολείου.
Με τον τρόπο αυτό ο πρώην Δήμαρχος προσπαθεί να αποποιηθεί τις δικές του τεράστιες ευθύνες για το χάλι που επικράτησε στο χώρο της Παιδείας επί των ημερών του. Αντί να έχει επικεντρωθεί στην συντήρηση και λειτουργία των σχολείων αναλώθηκε σε κινήσεις εντυπωσιασμού στερώντας τα
σχολεία από τις αναγκαίες υποδομές.
Απεναντίας η σημερινή διοίκηση, με συντονιστές το Γιάννη Κρεμύδα και το Νίκο Χατζητρακόσια, επικεντρώθηκε σε έργα ουσίας λύνοντας χρόνια προβλήματα. Στεγανοποίησε και μόνωσε τα περισσότερα σχολεία, όπου όταν έβρεχε οι μαθητές αναζητούσαν ομπρέλες. Διαμόρφωσε προαύλια,
επισκεύασε ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, τοποθέτησε συναγερμούς, εξόπλισε κυλικεία, αγόρασε υπολογιστές, φωτοτυπικά και κλιματιστικά μηχανήματα.
Υπήρξαν μάλιστα περιπτώσεις όπου ανακατασκεύασε σχολεία από το μηδέν, όπως το 1ο νηπιαγωγείο Άνω Λιοσίων. Και φυσικά παρέδωσε το 10ο Δημοτικό Σχολείο που η διοίκηση Μπουραΐμη άφησε ημιτελές. Στο συγκεκριμένο σχολείο η διοίκηση Παππού εξόφλησε τις οφειλές προς τον εργολάβο, ολοκλήρωσε τον ελαιοχρωματισμό, την ασφαλτόστρωση του προαυλίου, την περίφραξη, τον κλιματισμό και κατασκεύασε τουαλέτες ΑΜΕΑ και κυλικείο. Τέλος ολοκλήρωσε όλες τις διαδικασίες για τις αναγκαίες αδειοδοτήσεις και φρόντισε για την επίπλωση, τη σύνδεση με τα δίκτυα ύδρευσης, ΔΕΗ και τηλεφωνίας και τοποθέτησε συναγερμό.
Τα ίδια έκανε και στον βιοκλιματικό Παιδικό Σταθμό της  Ζωφριάς, που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ επί Παππού και ολοκληρώθηκε στη νέα θητεία του. Η διοίκηση Παππού ολοκλήρωσε την κατασκευή, τη σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας και τις αδειοδοτήσεις κι ενέταξε το Σταθμό στο πρόγραμμα εναρμόνισης της οικογενειακής ζωής του ΕΣΠΑ, αμέσως μόλις ανέλαβε καθήκοντα.
Απεναντίας η διοίκηση Μπουραΐμη κατόρθωσε στα τέσσερα χρόνια της θητείας της να μονώσει μόνο το Γ’ Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων κι αυτό με υπέρογκο κόστος.
Η διοίκηση Παππού έχει προσφέρει και θα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερο έργο στα σχολεία. Αλλά δεν πρόκειται να διαθέσει τα χρήματα της Παιδείας για «χαρτζιλίκια» σε εργαζομένους, προεκλογικά πασχαλινά αρνιά, εκδρομές και σουβλάκια γιατί το απαγορεύει ο νόμος.

Τις δραστηριότητες αυτές τις αφήνει σε αυτούς που δεν κατανόησαν την έννοια της νομιμότητας προκαλώντας «τρύπα» 10 εκατ. ευρώ στο Δήμο και 853 χιλ. ευρώ στον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό Η ΠΑΡΝΗΘΑ. Γι’ αυτό άλλωστε έχει ζητηθεί η παρέμβαση του Εισαγγελέα… 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια