Άκρως ενδιαφέρουσα και χρήσιμη η 1η Αθλητική Επιμορφωτική Ημερίδα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αν και πρωί Κυριακής, η αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» γέμισε από γονείς παιδιά κι ανθρώπους του Αθλητισμού καθώς η ανταπόκριση για την  1η Επιμορφωτική Αθλητική Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε  στις 29  Μαΐου, στο Δημαρχείο των Άνω Λιοσίων, υπήρξε μεγάλη.
Αξίζει να σημειωθεί πως η πετυχημένη Ημερίδα πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των αθλητικών σωματείων κολύμβησης «Άλμπατρος» και Ελευθέρας Πάλης - Τάε Κβο Ντό «Ευπυρίδαι», υπό την αιγίδα του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φυλής «Η ΠΑΡΝΗΘΑ» 
Την εκδήλωση άνοιξε με το σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού και Πολιτισμού Γιώργος Μαυροειδής ο οποίος επαίνεσε την πρωτοβουλία των Αθλητικών Συλλόγων κι επεσήμανε ότι ο Δήμος θα βρίσκεται κοντά
σε τέτοιου είδους προσπάθειες που στόχο τους έχουν την επιμόρφωση και την ενημέρωση γονιών και παιδιών.
Την έναρξη της Ημερίδας κήρυξε  το μέλος του ΔΣ του συλλόγου «Ευπυρίδαι» Χρήστος κ. Παππούς ο οποίος επεσήμανε πως στη δύσκολη εποχή που διανύουμε οι συνεργασίες είναι αναγκαίες πολλώ  δε μάλλον όταν στο επίκεντρο τους βρίσκεται η διαπαιδαγώγηση της νεολαίας αλλά και η απόκτηση γνώσεων των γονιών ώστε να μπορούν να στηρίξουν τα παιδιά τους με τον σωστό τρόπο, σε θέματα άθλησης και διατροφής.
Τη δέσμευση ότι αυτή η πρωτοβουλία και τέτοιους είδους συνεργασίες με στόχο τη σωστή επιμόρφωση κι ενημέρωση γονιών και μικρών αθλητών  θα έχουν και συνέχεια έδωσε από την πλευρά του κατά το σύντομο χαιρετισμό του και ο Αντιπρόεδρος του «Άλμπατρος» κος Πέτρος Γκούμας, ο οποίος καλωσόρισε κι ευχαρίστησε με τη σειρά του όλους εκείνους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.
Ομιλητές της Ημερίδας υπήρξαν  ο επίκουρος καθηγητής ΤΕΦΑΑ Αργύρης Τουμπέκης, η πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Δήμητρα Χριστοδουλάκη, η ψυχολόγος Νένα Ιωαννίδου και η κλινική διατροφολόγος Ευθυμία Δέδε.
Οι κ. Αργύρης Τουμπέκης και η κα Δήμητρα  Χριστοδουλάκη μίλησαν αναλυτικά για  τα πολλαπλά οφέλη της άσκησης στη σωματική υγεία καθώς και  στη νοητική - συναισθηματική  και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.  
Η Ψυχολόγος κα Νένα Ιωαννίδου ανέλυσε  τα  ψυχολογικά οφέλη προς τα παιδιά με τα οποία συνδέεται η άσκηση, επισημαίνοντας ότι συμβάλει ουσιαστικά στη διαχείριση  του άγχους και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης συμπτωμάτων κατάθλιψης, ιδιαίτερα  κατά την ευαίσθητη περίοδο  της εφηβείας.
Τέλος,  η διατροφολόγος κ. Ευθυμία Δέδε στο σημαντικό θέμα  «Άσκηση και διατροφή» επεσήμανε μεταξύ άλλων πως  τα παιδιά που αθλούνται θα πρέπει να ακολουθούν ένα  υγιεινό πρόγραμμα διατροφής, που θα συμβάλει ουσιαστικά στη σωστή τους  ανάπτυξής αλλά και  στην ενήλικη ζωή τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην είσοδο της αίθουσας «Μελίνα Μερκούρη» λειτούργησε φωτογραφική έκθεση με την πλούσια δράση των Αθλητικών Σωματείων «Άλμπατρος» και «Ευπυρίδαι», ενώ την Ημερίδα παρακολούθησαν και απένειμαν τιμητικές πλακέτες στους ομιλητές ο Πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Γιώργος Μαυροειδής, ο Αντιδήμαρχος Φυλής κ. Θανάσης Σχίζας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Κρητικός και ο Γενικός Γραμματέας του  «Άλμπατρος», Γιώργος Παπαριστειδης.
Στον σύνδεσμο που ακολουθεί δείτε το χαιρετισμό του Χρήστου Κ. Παππού

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια