" 30 χρόνια σκάκι στα Άνω Λιόσια οι τέχνες συνομιλούν με το σκάκι"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
" 30 χρόνια σκάκι στα Άνω Λιόσια οι τέχνες συνομιλούν με το σκάκι" 
Εκδήλωση στο Δημοτικό Ωδείο από τους: 
Σκακιστικό σωματείο “ΔΗΚΕΠ Άνω Λιοσίων” 
και Ομάδα πολιτισμού “Τέχνης… ΔΡΩμενα” 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 
Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην εκδήλωσή μας, που είναι αφιερωμένη στο σκάκι. Αιτία και αφορμή για την απόφασή μας αυτή είναι τα 30 χρόνια από τη στιγμή, που πρωτοδημιουργήθηκε σκακιστικό σωματείο στην περιοχή μας. 
Το πρώτο αυτό σωματείο είναι ένας από τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης. Το ΔΗΚΕΠ (Δημοτικό Κέντρο Πνεύματος) Άνω Λιοσίων δεν έχει δώσει απλώς δείγματα γραφής της δράσης του, αλλά έγραψε και γράφει τη δική του ιστορία στο σκάκι και στην τοπική κοινωνία. Ο άλλος συνδιοργανωτής, η Ομάδα “Τέχνης… ΔΡΩμενα”, που ξεκίνησε την πορεία της στις
αρχές του 2016, θέλησε να συμμετάσχει στην εκδήλωση για να βοηθήσει στην ανάδειξη της πολλαπλής και ενδιαφέρουσας επιρροής, που ασκεί το σκάκι και στις τέχνες, αλλά και στην κοινωνία.
Το Σάββατο θα παίζουμε σκάκι από τις 7μμ με τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους μας για τη χαρά της συμμετοχής και της μάθησης. 
Η συχνή ενασχόληση με το σκάκι προσφέρει πολλά σε μικρούς και μεγάλους. Βελτιώνει την αυτοσυγκέντρωση, τη μνήμη και την αυτοπειθαρχία. Αναπτύσσει τη στρατηγική, την αναλυτική σκέψη, την επίλυση προβλημάτων και την υλοποίηση στόχων. Καλλιεργεί τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την ομαδικότητα. 
οι τέχνες λένε ρουα – ματ !... 
Στο πλαίσιο αυτό στις 8.15μμ θα προβληθεί η ταινία… σκακιού “η άμυνα του βασιλιά, the luzhin defence”… 
… ο κινηματογράφος, η ζωγραφική, η ποίηση, η μουσική, αλλά και το ίδιο το σκάκι ως παιχνίδι, θα μας μιλήσουν για λίγο, κάθε τέχνη με τον τρόπο της, για τη σχέση αυτού του μαγικού παιχνιδιού με τον άνθρωπο. Θα απαγγελθούν ποιήματα και θα δούμε… σκακιστική ζωγραφική με ανάλογη μουσική !!! 
Σάββατο, 7 Μαΐου, στις 7μμ 
Στο Δημοτικό Ωδείο, Δημαρχείου 7, 
Κεντρική πλατεία Άνω Λιοσίων

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια