10 αλήθειες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο


Θέλετε να βελτιώσετε την καθημερινότητά σας με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, αλλά διστάζετε γιατί κατά καιρούς φτάνουν στα αυτιά σας διάφορες αρνητικές θεωρίες και ειδήσεις; Εμείς σας συμβουλεύουμε να κλείσετε τα αυτιά και να ανοίξετε τα μάτια σας για να διαβάσετε τις 10 πιο σημαντικές αλήθειες για το άτμισμα και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας! 
Κοιτάζοντας γύρω σας θα παρατηρήσετε ότι όλο και περσσότεροι άνθρωποι έχουν αντικαταστήσει τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος με το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Πριν όμως φτάσετε και εσείς σε αυτό το σημείο, θα πρέπει πρώτα να το εμπιστευτείτε! Πώς; Διαβάζοντας τις 10 αλήθειες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο που συλλέξαμε για εσάς: 

  1. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν αποτελούν ιατρική μέθοδο διακοπής του καπνίσματος. Αντίθετα, είναι μια νέα απολαυστική συνήθεια, που δεν απαιτεί στερήσεις από τους καπνιστές, καθώς καλύπτει όλες τις ανάγκες τους. Ακόμα, μετά από πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Βρετανικό Υπουργείο Υγείας ο Προθυπουργός της Αγγλίας τόνισε ότι: «Θα πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ένας πολύ καλός τρόπος, για πολλούς ανθρώπους, να βελτιώσουν την υγεία τους και κατ΄επέκταση την υγεία του έθνους». 
  2. Το άτμισμα βελτιώνει την υγεία των πρώην καπνιστών. Σε πρόσφατη έρευνα που δημοσίευσε ο καρδιολόγος Δρ. Κ. Φαρσαλινός αποδεικνύεται ότι οι καπνιστές που ξεκίνησαν το άτμισμα ή μείωσαν το κάπνισμα καπνίζοντας και ατμίζοντας παράλληλα, έδειξαν σημαντική βελτίωση στην υγεία τους. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
  3. Το κάπνισμα σκοτώνει, όχι η νικοτίνη. «Οι καπνιστές καπνίζουν για τη νικοτίνη, αλλά πεθαίνουν από την πίσσα». Αυτή η βασική επιστημονική διαπίστωση του DrMichael Russell από το 1976, αποτέλεσε αφετηρία για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, τα οποία μπορεί να περιέχουν νικοτίνη όμως η λειτουργία τους δεν βασίζεται στην καύση. Επιπλέον, δεν περιέχουν καπνό και πίσσα.
  4. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι έως και 95% λιγότερο βλαβερό από το συμβατικό τσιγάρο. Το παραπάνω, είναι αποτέλεσμα πρόσφατης έρευνας για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Βρετανικού Υπουργείου Υγείας. Αντίστοιχα συμπεράσματα παρουσίασε σε άρθρο του και ο καθηγητής καρδιολόγος Δρ. Δημήτρης Κρεμαστινός. Επίσης, η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα παρουσιάζουν μια σημαντική ευκαιρία για τη μείωση της βλάβης από τον καπνό, αν οι καπνιστές τα χρησιμοποιούν ως υποκατάστατα των τσιγάρων».
  5. Ο ατμός των ηλεκτρονικών τσιγάρων διαλύεται σε 11 δευτερόλεπτα.Αντίθετα, ο καπνός των παραδοσιακών τσιγάρων χρειάζεται περισσότερα από 20 λεπτά.
  6. Το άτμισμα σε δημόσιους χώρους δεν ενοχλεί όσους δεν «ατμίζουν»,σύμφωνα με έρευνα που μελετά τη συμπεριφορά του ατμού που εκλύεται από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Διαβάστε την έρευνα εδώ
  7. Τα βασικά συστατικά του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι η προπυλενογλυκόλη και η φυτική γλυκερίνη. Αυτές οι ουσίες έχουν μελετηθεί, επαρκώς, επιστημονικά και χρησιμοποιούνται ευρέως στα εισπνεόμενα φάρμακα.
  8. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι λιγότερο εθιστικά από τα παραδοσιακά τσιγάρα. Είναι το ίδιο ή/και λιγότερο εθιστικά από τις τσίχλες νικοτίνης, που δεν είναι πολύ εθιστικές.
  9. Το άτμισμα είναι πιο οικονομικό από το κάπνισμα. Έχετε σκεφτεί ποτέπόσα χρήματα μπορείτε να εξοικονομήσετε εάν δοκιμάσετε να κόψετε το κάπνισμα; Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, εάν καπνίζετε ένα πακέτο την ημέρα αξίας 3,5€, με το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορείτε να εξοικονομήσετε πάνω από 600€ το χρόνο! 
  10. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν απευθύνονται σε μη καπνιστές. Αν δεν καπνίζετε, το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι για σας. Σε σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε, σε πανευρωπαϊκό δείγμα πληθυσμού, αποδείχθηκε ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα χρησιμοποιούνται κυρίως από καπνιστές ή από καπνιστές που επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα. Μάθετε περισσότερα για την έρευνα του Κ. Βαρδαβά, ερευνητή του Harvard School of Public Health, εδώ.
Τώρα που μάθατε τις 10 σημαντικότερες αλήθειες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τη χρήση του, μήπως ήρθε η ώρα να αποκτήσετε το δικό σας;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια