Η απάντηση του Δημάρχου Φυλής για την φιλοξενία προσφύγων στο παραθεριστικό Κέντρο του Δήμου Φυλής στη Μυρσίνη Ηλείας( ΒΙΝΤΕΟ:)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελεία και παύλα στη δημαγωγία που κυριαρχεί τις τελευταίες μέρες με αφορμή την φιλοξενία προσφύγων στο παραθεριστικό Κέντρο του Δήμου Φυλής στη Μυρσίνη Ηλείας έβαλε με την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 5 Απριλίου ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.
Απαντώντας σε ερώτημα που τέθηκε πριν από την ημερήσια διάταξη τόνισε ότι ο Δήμος είναι ο αδιαφιλονίκητος ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων, παρά το δικαστικό αγώνα που έχει κηρύξει εναντίον του ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Υπενθύμισε ακόμα ότι ο Δήμος, από το περασμένο
καλοκαίρι, είχε διαφωνήσει με το ενδεχόμενο εγκατάστασης προσφύγων στα Άνω Λιόσια, αλλά και στους γειτονικούς Δήμους, εξαιτίας της ύπαρξης παραβατικών ομάδων στην περιοχή και μάλιστα η θέση του είχε γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση, η οποία ματαίωσε δύο φορές την εγκατάσταση προσφύγων στο Στρατόπεδο Λιόση.
Τόνισε όμως  ότι όταν ο Αναπλ. Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας ζήτησε να φιλοξενηθούν οικογένειες προσφύγων στη Μυρσίνη ο Δήμος Φυλής δεν μπορούσε να αρνηθεί για εθνικούς αλλά και για ανθρωπιστικούς λόγους. «Η Πολιτεία και δεν λέω η Κυβέρνηση, ανέλαβε στο πλαίσιο των διεθνών της υποχρεώσεων, να δημιουργήσει χώρους φιλοξενίας προσφύγων και κατέστησε σε όλους σαφές ότι δεν αρκούν τα κροκοδείλια δάκρυα για τα παιδάκια που πνίγονται στο Αιγαίο. Δεν μπορούσα να αρνηθώ γιατί έχω κι εγώ παιδιά. Δεν κοίταξα ποιος ήταν στην Κυβέρνηση, αλλά πώς να βοηθήσω στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Αν κάποιοι υποστηρίζουν ότι κακώς δόθηκαν οι εγκαταστάσεις της Μυρσίνης, να βγουν να το δηλώσουν δημόσια. Όταν η Πολιτεία βρίσκεται στο πλευρό του Δήμου Φυλής σε κάθε πρόβλημα, πως εγώ θα δήλωνα απών όταν η ζήτησε τη βοήθεια του Δήμου Φυλής; Ούτε υποτίμησα το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί κλήθηκα να δώσω άμεση απάντηση στους εκπροσώπους της Πολιτείας. Οι εξελίξεις δεν μπορούσαν να περιμένουν. Έκρινα λοιπόν ότι έπρεπε να βοηθήσουμε κι αυτό έκανα» κατέληξε ο Δήμαρχος Φυλής, δίνοντας τέλος στην παραφιλολογία των τελευταίων ημερών.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια