Υπέγραψε το Πρωτόκολλο της Αμφικτυονίας Αρχαίων Πόλεων ο Δήμαρχος Φυλής


Το πρωτόκολλο ίδρυσης της Αμφικτυονίας Αρχαίων Πόλεων υπέγραψε, μαζί με εκπροσώπους της UNESCO, του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, του Συνδέσμου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Υπουργείων, Περιφερειών και Δήμων, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.
Η υπογραφή του πρωτοκόλλου πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια επίσημης τελετής που φιλοξενήθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας, 28 Μαρτίου 2016 στον συμβολικό χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης.
Σκοπός της συνεργασίας είναι, όπως ανέφερε ο εμπνευστής της και Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, η συσπείρωση της αυτοδιοίκησης με στόχο την τουριστική προβολή της χώρας. Κεντρικός ομιλητής στη συνάντηση ήταν ο πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα Ζου Ξιάο Λι όχι μόνο γιατί
συμβάλει στην προσπάθεια προσέλκυσης κινέζων τουριστών, αλλά γιατί η Κίνα έχει ήδη δημιουργήσει δίκτυο αρχαίων κινεζικών πόλεων και διαθέτει σχετική εμπειρία.
Το μήνυμα της πρωτοβουλίας πέρασε με το δικό του μοναδικό τρόπο ο Ηλίας Ψινάκης. «Μπήκαμε σε αυτό το τριπάκι, γιατί πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να σκίσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.
Τη βεβαιότητα ότι η Αμφικτυονία μπορεί να συμβάλει στην ανάδειξη του ιστορικού παρελθόντος της χώρας και στην προβολή του τουριστικού της προϊόντος εξέφρασε χαιρετώντας τη συνάντηση ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ στη μοναδικότητα του Μαραθώνα, ο οποίος θα αποτελέσει την έδρα της Αμφικτυονίας αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής Πέτρος Φιλίππου. Τη στήριξή του εξάλλου εξέφρασε ο κι ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Γιώργος Πατούλης.
Από πλευράς Δήμου Φυλής παρευρέθηκαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Αργύρης Αργυρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Φυλής Σπύρος Μπρέμπος, ενώ το Δήμαρχο συνόδευσαν η σύζυγός του Ντίνα Παπαδήμα και η κόρη του Ευαγγελία.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια