Μια Μικρή γεύση του τι γίνεται στο ΧΥΤΑ Φυλής !!

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Λονδίνο 03-03-2016
Αξιότιμη Κυρία Κοτίνη,
Κύριοι επιθεωρητές Περιβάλλοντος,
Διαβάζοντας τους Περιβαλλοντικούς όρους για το ΧΥΤΑ Φυλής αλλά και από Καταγγελίες Κατοίκων που μένουν κοντά στο ΧΥΤΑ Φυλής.
Εύλογα Ερωτήματα τα οποία πρέπει να απαντηθούν από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος σε χρόνο dt. ( ΆΜΕΣΑ ) Ειδικά δε μετά την αποστολή προς εμού στοιχεία τα οποία έλαβα απαντήσεις για την ΠΒΠ του ΧΥΤΑ Φυλής ( 10.02.2016 και Οικ. 268 & Οικ. 196 )
Αξιότιμη Κυρία Κοτίνη,
Κύριοι επιθεωρητές Περιβάλλοντος,
Ήταν Ή δεν ήταν σχεδόν ΟΛΟ το 2015 παντελώς, εκτός λειτουργίας , και ειδικά το δεύτερο εξάμηνο αν
και το πρώτο υπολειτουργούσε ο Βιολογικός Καθαρισμός του ΧΥΤΑ Φυλής ?
Μεταφέρονταν μέσω φορτηγών τα στραγγίσματα για επεξεργασία στην ΕΥΔΑΠ ? ( Προβλέπεται αυτό μέσα στους Περιβαλλοντικούς όρους τόσο για το ΧΥΤΑ Φυλής, όσο και για τον βιολογικό καθαρισμό της ΕΥΔΑΠ ?? )

Υπέστη βλάβες ο εξοπλισμός του Βιολογικού του ΧΥΤΑ Φυλής από την μη λειτουργία του για όλο αυτό το χρονικό διάστημα ? Ειδικά δε ο ευαίσθητος εξοπλισμός της αντίστροφή ώσμωσης και ποιος θα επιβαρυνθεί τη ζημία ??
Παροχετεύονταν τα υπολείμματα και ειδικά τα πλεονάσματα των στραγγισμάτων στο περιφερειακό κανάλι όμβριων και απ’ κει στο ΡΕΜΑ της ΜΑΥΡΗΣ ΩΡΑΣ και στη συνέχεια στο Ασπρόπυργο που έζησαν οι κάτοικοι ΜΑΥΡΕΣ μέρες ??
Γίνεται επιχωμάτωση στο ημερήσιο κελί απώθησης ??
Έχουν σπάσει οι αγωγοί Συλλογής Βιοαερίου ?? ΝΑΙ ή ΟΧΙ ??
Έχουν τοποθετηθεί τα κατακόρυφα Φρεάτια Συλλογής Βιοαερίου ?
Γίνονται μετρήσεις παρακολούθησης στις γεωτρήσεις ανάντη και κατάντη του ΧΥΤΑ Φυλής στις αέριες εκπομπές και στο ριπτόμενο ανάγλυφο ?
Γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος των εισερχόμενων φορτίων και από ποιους ??
Σταμάτησαν να εισέρχονται Βιομηχανικά και Νοσοκομειακά απόβλητα και ποιος το παρακολουθεί ?
Κατασκευάστηκε Χώρος Δειγματοληπτικού Ελέγχου των εισερχομένων οχημάτων ??
Επισκευάστηκε ο ΔΡΟΜΟΣ πρόσβασης στο ΧΥΤΑ Φυλής από την λεωφόρο ΝΑΤΟ μέχρι τα ζυγιστήρια ?
Μήπως η κακή λειτουργία του συστήματος Συλλογής Βιοαερίου αλλά και η παντελής απουσία επιχωμάτωσης δικαιολογεί την καθημερινή εμφάνιση εντονότατων οσμών στα Δυτικά Προάστια του Κηφισού ( Περιστέρι, Πετρούπολη, Αιγάλεω, Ίλιον, Μενίδι, Καματερό) και κατά μήκος του άξονα της Αττικής Οδού μέχρι και της Δουκέσης Πλακεντίας ??
Μπορεί να ΜΑΣ πουν οι Κύριοι του ΚΕΛΠΝΟ και ειδικοί Ιατροί και επιδημιολόγοι τι συνεπάγεται για την υγεία του κοινού και ειδικά στις ευαίσθητες ομάδες παιδιών, έγγειων γυναικών, τρίτης ηλικίας η καθημερινή εισπνοή αυτών των αερίων ( Ειδικά δε η υψηλή δόση Βιοαερίου ?) 
Γιατί ΔΕΝ ερεύνησαν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος αν λειτουργεί το σύστημα συλλογής, άντλησης και κατάθλιψης των στραγγισμάτων στο Βιολογικό Καθαρισμό ? Το οποίο είχε εγκατασταθεί μετά τον προηγούμενο έλεγχο και είχαν βεβαιωθεί οι παραβάσεις ??
ΤΕΛΟΣ,
Και το σπουδαιότερο
Συντάχθηκε Πράξη Βεβαίωση Παράβασης (ΠΒΠ) στον ΕΣΔΝΑ για την παράνομη αποθήκευση σε τραγικές συνθήκες χωρίς στοιχειώδη προδιαγραφές ασφάλειας οι 230,000 τόνοι τέφρας ??
Γιατί ΔΕΝ επισημάνεται στην Πράξη Βεβαίωση Παράβασης που ως προς την δεύτερη παράβαση με τα στραγγίσματα ότι η Περιφέρεια Αττικής είναι υπότροπη ??
Αφού η ίδια παράβαση είχε βεβαιωθεί ΚΑΙ στον προηγούμενο έλεγχο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος που είχαν διενεργήσει ?? ( Δείτε την προηγούμενη ΠΒΠ του ΧΥΤΑ Φυλής )
Παρακαλείσθε Θερμά να μας απαντήσετε ΑΜΕΣΑ
Με Εκτίμηση
ΚΥΡΙΑΚΟΣ Α. ΓΚΙΚΑΣ
Παρακαλώ θερμά την αποστολή Αριθμού Πρωτοκόλλου


WWW.FOTAVGEIA.BLOGSPOT.COM

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια