Δημιουργία Πολιτιστικού κέντρου Δήμου Φυλής

Ημ/νια:  29 / 02  / 2016
Αρ.Πρωτ. : 12094/29-02-2016

                                  ΠΡΟΣ:
·         Δήμαρχο Δήμου Φυλής κ. Παππού Χρ. 
·         Πρόεδρο Δημ. Συμβ. κα Αρβανιτάκη Ζωή
·         Πρόεδρο ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού «ΠΑΡΝΗΘΑ»
·         Δημοτική Παράταξη «ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ»
·         Δημοτική Παράταξη «ΕΥΠΟΛΙΣ»
·         Δημοτική Παράταξη «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»
·         Πολιτιστικούς και εξωραϊστικούς Συλλόγους Δήμου Φυλής

Θέμα:  Δημιουργία Πολιτιστικού κέντρου Δήμου Φυλής
                                                                                                                                    Κύριε Δήμαρχε,
            Η «Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής» αισθάνεται την ανάγκη να αναδείξει ένα σοβαρό θέμα που έχει σχέση με τον πολιτισμό στο Δήμο μας.
            Στην πόλη των Άνω Λιοσίων δεν υπάρχει ούτε ένας χώρος που να καλύπτει την ανάγκη των πολιτιστικών, πολιτικών, αθλητικών και άλλων φορέων και των κατοίκων για πολιτιστικές δραστηριότητες.Αν εξαιρέσουμε την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου που μόνο κατά διαστήματα και κατά περίσταση παραχωρείτε δεν υπάρχει άλλος χώρος που να ανήκει στην ιδιοκτησία του Δήμου και να καλύπτει την ανάγκη αυτή. Η αίθουσα του ΚΑΠΗ είναι πολύ μικρή και μόνο ο χώρος που στεγάζεται το Ωδείο φιλοξενεί διάφορες δραστηριότητες και αυτές περιορίζονται μόνο το Σαββατοκύριακο που δεν χρησιμοποιείτε ο χώρος από το Ωδείο.
            Ο Δήμος ενοικιάζει ιδιωτικά κτήρια για τη στέγαση των Πολιτιστικών Συλλόγων (τελευταία ξεκίνησε μια διαδικασία στέγασης όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων στο ΚΕΝΕ που πιστεύουμε ότι είναι μικρός και δεν θα καλύψει τις ανάγκες και τις δράσεις τους). Έχουν σοβαρές ευθύνες όλες οι
προηγούμενες Διοικήσεις του Δήμου Άνω Λιοσίων που δεν δημιούργησαν έναν χώρο που να καλύπτει τις πολιτιστικές ανάγκες του τόπου.
            Όταν ο πρώην Δήμος Άνω Λιοσίων πήρε 421.744.954 ευρώ αντισταθμιστικά για την χωματερή από το 1991 έως 2014, δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη οι Διοικούντες να αντισταθμίσουν ένα ελάχιστο ποσό για τον πολιτισμό αυτού του τόπου που δέχθηκε την υποβάθμιση της ζωής του πάνω από μισό αιώνα (το ίδιο ισχύει και για άλλες ανάγκες των κατοίκων όπως αθλητισμός πράσινο κ.λ.π.).
            Τίποτα δεν έγινε και με τον Καλλικρατικό Δήμο Φυλής όταν μόνο για το 2015 ο Δήμος μας έλαβε από τον ΕΔΣΝΑ 36.270.000 ευρώ αντισταθμιστικά.
            Η «Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής» πιστεύει πως είναι καιρός να γίνει στο Δήμο μας ένας πολυχώρος Πολιτισμού. Ένας χώρος με αίθουσες που θα καλύπτουν όλες τις σύγχρονες ανάγκες των φορέων του Δήμου που στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτήρια.
            Καλούμε όλους τους Πολιτιστικούς συλλόγους να στηρίξουν την πρόταση μας.
            Καλούμε τον Δήμαρχο και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να φέρουν άμεσα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση. Καλούμε επίσης και όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις να στηρίξουν την πρόταση μας μέχρι να παρθεί η απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

                                                       Για την Λαϊκή Συσπείρωση
                                                           Δημήτριος Τσιουμπρής
                                                             Δημοτικός Σύμβουλος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια