Δύσκολο πρωινό για τη διοίκηση στην κοπή πίτας του Συλλόγου Λίμνης



     Παρόλο που δεν είμαστε εκεί μπορούμε να φανταστούμε πως οι δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης δεν πρέπει να πέρασαν ένα εύκολο πρωινό. Τα τρία δελτία τύπου που εξέδωσε το γραφείο τύπου μαρτυρεί πως τα προβλήματα της περιοχής της Λίμνης εξακολουθούν να είναι μεγάλα.
  Εμείς απλώς ευχόμαστε αυτά που γράφονται στα δελτία τύπου να αρχίσουν να πραγματοποιούνται και να μη μείνουν μόνο εκθέσεις ιδεών.
Ακολουθούν τα δελτία τύπου :


Νίκος Χατζητρακόσιας: Έχουμε καταγράψει 128 παράγκες προς κατεδάφιση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις συντονισμένες ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει ο Δήμος  Φυλής  με στόχο την κατεδάφιση παράνομων παραγκών κατέθεσε ο αναπληρωτής δήμαρχος Πολεοδομίας Νίκος Χατζητρακόσιας στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Συλλόγου «Λίμνη», που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 28 Φεβρουαρίου.
Απαντώντας στις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων για την παραβατική συμπεριφορά μερίδας κατοίκων Roma, ο Νίκος Χατζητρακόσιας επεσήμανε πως ο Δήμος έχει ήδη καταγράψει και αποστείλει τα απαιτούμενα έγγραφα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για 128 παράνομες παράγκες οι οποίες βρίσκονται στην περιοχή της Λίμνης, του Αγίου Ιωάννη αλλά και διάσπαρτες στο κέντρο των Άνω Λιοσίων.
 Η απάντηση ωστόσο που έλαβε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση του Υπουργείου Εσωτερικών είναι πως αυτή είναι αποκλειστικά δική της αρμοδιότητα.
«Από την πλευρά μας είμαστε πανέτοιμοι. Έχουμε καταγράψει κι έχουμε προωθήσει συγκεκριμένα έγγραφα και προτάσεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος Πολεοδομίας, περιγράφοντας μάλιστα τον Γολγοθά των Υπηρεσιών του Δήμου, προκειμένου να απομακρυνθεί ένα παράνομο τροχόσπιτο οικογένειας Roma, για το οποίο ο ίδιος βρέθηκε κατηγορούμενος.
Στο σημείο αυτό πρόσθεσε πως η συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα απολαμβάνει μια ιδιότυπη προστασία από διεθνείς νομοθεσίες και  οργανισμούς  για τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως ο ΟΗΕ. Ανέφερε επίσης  ως κοντινό παράδειγμα, τον Δήμο Χαλανδρίου, που ενώ είχε συγκεκριμένη πρόταση για την μετεγκατάσταση οικογενειών Roma στο «Πεύκο Πολίτη στο Όρος Πατέρα στα Μέγαρα, η Αποκεντρωμένη την ακύρωσε, επικαλούμενη διάφορες  νομικές αιτιάσεις .
«Σας μιλάει ένας άνθρωπος που έχει δεχθεί απειλές γι’ αυτά τα ζητήματα. Είμαστε εδώ γιατί δεν φοβόμαστε να σας αντικρίσουμε και δίνουμε καθημερινούς αγώνες για την αντιμετώπιση του ζητήματος» τόνισε υπογραμμίζοντας και τη διαρκή προσπάθεια του Δήμου Φυλής, προκειμένου να παραμείνει το Αστυνομικό Τμήμα του Ζεφυρίου στην ευαίσθητη περιοχή που εδρεύει.
Ο Νίκος Χατζητρακόσιας τόνισε πως η Δημοτική Αρχή όχι μόνο γνωρίζει την σοβαρότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι διαφόρων συνοικιών της πόλης από την συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, αλλά πως στέκεται μαχητικά στο πλευρό τους και είναι μπροστάρης στον αγώνα για το αυτονόητο, που είναι η ισονομία, για  όλους του πολίτες. 


Θανάσης Σχίζας: Ανάσα  για τη Λίμνη τα αντιπλημμυρικά έργα που ξεκινούν άμεσα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν ήδη εγκριθεί από την Περιφέρεια και θα ξεκινήσουν άμεσα αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Φυλής Θανάσης Σχίζας, από το βήμα της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του Συλλόγου «Λίμνη», που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 28 Φεβρουαρίου.
Ο Αντιδήμαρχος επεσήμανε πως πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα δώσει πνοή ανάπτυξης στην περιοχή της Λίμνης της οποίας οι κάτοικοί, εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα σε κάθε έντονη βροχόπτωση.
Ο κ. Θανάσης Σχίζας, αναφέρθηκε στη συντονισμένη δράση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής, που είχε ως αποτέλεσμα,  η Περιφέρεια να εγκρίνει και να χρηματοδοτήσει το σημαντικό αυτό έργο. Ένα έργο, το οποίο αναμένεται να δώσει οριστική λύση στα πλημμυρικά φαινόμενα, που για πολλές δεκαετίες ταλαιπώρησαν έντονα του κατοίκους ,της πολύπαθης συνοικίας.
Ο Αντιδήμαρχος εξάλλου, ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του Συλλόγου της Λίμνης Μιχάλη Μιχαηλίδη, αλλά και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για την άψογη συνεργασία, με στόχο την αναβάθμιση και την ανάπτυξη της Συνοικίας. 

Γιώργος Μαυροειδής: Εφικτή η δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου στη Λίμνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία πλατείας και πολιτιστικού κέντρου στη συνοικία της Λίμνης, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου Γιώργος Μαυροειδής, από το βήμα της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του Συλλόγου «Λίμνη», που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 28 Φεβρουαρίου.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο χώρος έχει ήδη εξευρεθεί σε συνεργασία του Προέδρου του Συλλόγου Μιχάλη Μιαχαηλίδη, με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Θανάση Σχίζα και τον αναπληρωτή Δήμαρχο Πολεοδομίας Νίκο Χατζητρακόσια. Πρόκειται για οικοδομικό τετράγωνο το οποίο έχει απαλλοτριωθεί και έχει αποζημιωθεί από τον Δήμο Φυλής,  κατά το μεγαλύτερο μέρος του.
Ο κ. Γιώργος Μαυροειδής επεσήμανε ότι πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι η ικανοποίηση του αιτήματος του Συλλόγου, για τη δημιουργία Πλατείας εντός της οποίας προβλέπεται η λειτουργία πολιτιστικού κέντρου για τις ανάγκες της συνοικίας και του συλλόγου καθώς και μίας μικρής παιδικής χαράς.
Ο Γιώργος Μαυροειδής κλείνοντας κάλεσε τα μέλη του Συλλόγου να συμμετέχουν στην αποκριάτικη γιορτή που διοργανώνει το Πολιτιστικό – Αθλητικό Κέντρο την ερχόμενη Κυριακή.  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια