Αλαλούμ με το αν θα ανοίξουν ή όχι τα σχολεία της περιοχής



Το Δελτίο Τύπου πού έστειλε  το γραφείο τύπου του Δήμου Φυλής.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κλείνει τα σχολεία ο Δήμος Φυλής για τις επιθέσεις ΡΟΜΑ σε μαθητές
Κλειστά θα παραμείνουν, την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016 τα σχολεία του Δήμου Φυλής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα αυξανόμενα κρούσματα παραβατικότητας, κατά την προσέλευση και την αποχώρηση των μαθητών.
Αυτό ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με εκπροσώπους της Ένωσης Γονέων, των διδασκόντων και των μαθητών του Γ’ Γυμνασίου Άνω Λιοσίων, όπου πρόσφατα έγιναν επιθέσεις σε μαθητές από νεαρούς ΡΟΜΑ, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.
Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ακόμα ότι την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016 Επιτροπή στην οποία θα
λάβει μέρος και ο ίδιος, θα επισκεφθεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζητώντας να αναβαθμιστεί η αστυνομική παρουσία στην περιοχή και ιδίως έξω από τα σχολεία του Δήμου.

«Η αρμοδιότητα για την καταπολέμηση της παραβατικότητας ανήκει στην Ελληνική Αστυνομία και κατ’ επέκταση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Από την πλευρά μας έχουμε πολλές φορές επισημάνει το πρόβλημα στις κατά καιρούς πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου και ζητάμε την αναβάθμιση της αστυνομικής παρουσίας στην περιοχή μας. Ταυτόχρονα έχουμε εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που μας δίνει ο νόμος για να προστατέψουμε τα σχολεία. Ειδικά στο 3ο Γυμνάσιο ο Δήμος έχει ορίσει φύλακα, έχει τοποθετήσει συναγερμό, έχει συντηρήσει το διδακτήριο και αντικατέστησε τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό που είχε κλαπεί. Παρενέβη επίσης αμέσως μετά το πρώτο περιστατικό στον Αστυνομικό Διευθυντή και ζήτησε την σύλληψη των υπαιτίων. Από τη σημερινή συνάντηση προέκυψε ότι η εκπαιδευτική κοινότητα έχει αγανακτήσει. Έτσι, για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου κλείνουμε τα σχολεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας κι ελπίζουμε να αναλάβει τις ευθύνες της η Πολιτεία», τόνισε ο Χρήστος Παππούς. 


Για να έρθει λίγο αργότερα η απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας

Υπουργείο Παιδείας: Να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία αύριο στο Δήμο Φυλής,
 Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠ.Π.Ε.Θ Ιωάννης Παντής,  με έγγραφό του προς τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής δίνει εντολή να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας  εκπαίδευσης του Δήμου Φυλής ( όλων των Δημοτικών Ενοτήτων) την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου καθώς η συνεχής παραβατικότητα έξω από τα σχολεία δεν συνιστά έκτακτες συνθήκες ή επιδημική νόσο.  Σχετική απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων είχε λάβει ο Δήμαρχος Φυλής, ωστόσο δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 94 του Ν.3852/2010. Στο εν λόγω άρθρο παρ.4 εδάφιο 27 αναφέρεται: Στο άρθρο 75 παρ. Ι του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, υπό τον τομέα στ΄ («Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού»), προστίθενται οι ακόλουθες αρμοδιότητες: ...Η διακοπή μαθημάτων, λόγων έκτακτων συνθηκών ή επιδημικής νόσου, εντός των διοικητικών ορίων του οικείου δήμου. Τι ανέφερε η απόφαση του Δημάρχου Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις των άρθρων 75 του Ν3463/2006, 94 του Ν3852/2010 είχε αποφασίσει να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φυλής (όλων των Δημοτικών Ενοτήτων) την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συνεχή παραβατικότητα έξω από τα σχολεία του Δήμου.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια