ΔΗΜΉΤΡΗΣ ΜΠΟΥΡΑΙΜΗΣ : ΟΧρήστος Παππούς όχι απλώς έριξε «λάδι στη φωτιά» αλλά άναψε τη φωτιά

Φυλή Αττικής, 01/02/2016


Τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης Δημήτρη Μπουραΐμη στο θέμα της απόφασης της Ιεράς Συνόδου για την επαναφορά της λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνας από τη Μονή Κλειστών


Όπως είναι γνωστό, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να κάνει αποδεκτό το αίτημα του δήμου για την επαναφορά της λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου κατόπιν διαβίβασης του σχετικού αιτήματος σε Αυτήν από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας. Δυστυχώς, το εν λόγω αίτημα δεν τέθηκε ποτέ υπ’ όψιν του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν συζητήθηκε εκεί που θα έπρεπε να έχει συζητηθεί και δεν υπάρχει καμία σχετική απόφαση. Το δημοτικό συμβούλιο παρακάμφθηκε με τρόπο βαθιά αντιδημοκρατικό για έναν πολύ απλό λόγο: ο δήμαρχος δεν ήθελε να καταγραφούν στα πρακτικά οι απόψεις όλων γιατί αυτά που θα ακούγονταν δεν θα ήταν αυτά που ο ίδιος επιθυμούσε κι έτσι δεν θα μπορούσε να παρουσιάσει στον Μητροπολίτη την ψευδή εικόνα που του παρουσίασε.

Η Ιερά Εικόνα είναι σεβάσμιο κειμήλιο της πίστης μας αλλά και αιώνια απόδειξη της ίδιας
μας της ταυτότητας και της ιστορίας μας. Στην Ιερά Εικόνα βλέπουμε την σταθερή απόφαση των πατέρων μας να κρατήσουν ζωντανή την πίστη τους κι έτσι να διασώσουν το Γένος μας από την απειλή του αφανισμού του. Δεν είναι τυχαίο ότι ακριβώς για να προσκυνήσουν αυτή την Ιερά Εικόνα εκατοντάδες συμπολίτες μας επισκέπτονται το Μοναστήρι.

Καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι στην πραγματικότητα, η Ιερά Σύνοδος δεν απάντησε στο μονομερές αίτημα του δημάρχου αλλά στο ερώτημα ποιος αποφασίζει σχετικά με την Ιερά Εικόνα και, πιο συγκεκριμένα, εάν αποφασίζει ο τοπικός Μητροπολίτης ή η Ιερά Μονή. Σ’ αυτό το ερώτημα, η απάντηση είναι αναμενόμενη, δεν είναι καινούρια και αφορά εσωτερικά ζητήματα της Εκκλησίας τα οποία υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα.

Γι’ αυτό και το καλύτερο είναι οι τοπικές αρχές και ο πιστός λαός να ακολουθούν μια σώφρονα τακτική και να αποφεύγουν «να ρίχνουν λάδι στη φωτιά». Ειδικά σε τέτοιες εποχές, που η ενότητά μας είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ, αποτελεί στρατηγικό λάθος ότι ο Χρήστος Παππούς όχι απλώς έριξε «λάδι στη φωτιά» αλλά άναψε τη φωτιά επιλέγοντας συνειδητά να πράξει τα πάντα, αποκρύπτοντας ακόμα και την αλήθεια από τον Μητροπολίτη μας, ώστε να ταπεινώσει και να πληγώσει εκείνες που έταξαν εαυτόν στον Χριστό και την Παναγιά. Ο Χρήστος Παππούς, όπως όλοι οι εκλεγμένοι, κάποια στιγμή δεν θα είναι δήμαρχος, η πληγή όμως, που άνοιξε με τα χέρια του μόνο και μόνο για μικροκομματικό όφελος, δεν θα κλείσει τόσο εύκολα.

Οι ψήφοι που αναμένει να κερδίσει με αυτές του τις πράξεις, δεν θα έλθουν ποτέ γιατί στις εκλογές δεν ψηφίζουμε με κριτήριο σε ποιον ανήκει η Ιερά Εικόνα αλλά ποιος έχει την ικανότητα να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του δήμου και να βελτιώσει την καθημερινότητα όλων των δημοτών. Και αυτό, όπως διδάσκει η πίστη μας, δε γίνεται με θαύματα αλλά με σκληρή δουλειά, επιμονή και οργάνωση. Όπως λέει και η λαϊκή παροιμία: «Βοήθα Άι Νικόλα – κούνα κι εσύ το χέρι σου».


Ο επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Δημήτρης Μπουραΐμης είχε εγκαίρως προειδοποιήσει, με παλαιότερη παρέμβασή του, (δείτε ΕΔΩ) για την ανάγκη Πολιτεία και Εκκλησία να έχουν διακριτούς ρόλους και να τους σέβονται απόλυτα για το καλό του τόπου.

Από την πλευρά μας, οφείλουμε να καταστήσουμε απολύτως σαφές ένα μόνο πράγμα. Μαζί με τον Μητροπολίτη μας και μαζί με τις Μοναχές, θα πράξουμε τα πάντα ώστε η Ιερά Εικόνα να συνεχίσει να αποτελεί σέβασμα της πίστης μας, ευλογία του τόπου μας αλλά και σύμβολο της ιστορίας και της ταυτότητάς μας. Γι’ αυτό και η ασφάλειά Της είναι πρώτιστο ζητούμενο. Ας το έχει αυτό υπόψη του ο δήμαρχος διότι αν συμβεί οτιδήποτε θα έχει την αποκλειστική ευθύνη.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια