Ενθουσιασμός και νιάτα στην 1η Γιορτή Παιδείας του Δήμου Φυλής




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη ανταπόκριση από το νέο αίμα του Δήμου Φυλής,  πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, η πρώτη μουσική γιορτή παιδείας  που συνδιοργάνωσαν η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, ο Αθλητικός και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου «Η ΠΑΡΝΗΘΑ» και οι Ενώσεις Γονέων Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου.
Στο κατάμεστο από γονείς,  μαθητές  και καθηγητές  Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο της Δροσούπολης , μαθητές από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου έδωσαν στη σκηνή τον καλύτερο εαυτό τους και εισέπραξαν τον ενθουσιασμό και το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού τους.
«Εύχομαι σε όλους και σε όλες,  πέρα από τις σπουδές ,πέρα από τη μουσική και  πέρα από τον αθλητισμό να είστε γεροί και  δυνατοί και να αφήσετε εποχή σε αυτή την  πόλη» παρότρυνε τα παιδιά στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος  Φυλής Χρήστος  Παππούς ο οποίος ευχαρίστησε τους δημότες για τη συμμετοχή τους στη
γιορτή και συνεχάρη για την οργάνωση της εκδήλωσης  τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκο Χατζητρακόσια  και τον  Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Η ΠΑΡΝΗΘΑ Γιώργο Μαυροειδή.
«Όταν βρισκόμαστε εδώ με μαθητές νιώθουμε και εμείς παιδιά και σας ευχαριστούμε για αυτό. Χαίρομαι ειλικρινά όταν έχω μαθητές σαν και εσάς και συνεργάτες, σαν τους συνεργάτες μου» κατέληξε .  
Ο οικοδεσπότης της βραδιάς και πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής  Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας ευχαρίστησε στο χαιρετισμό του τους Διευθυντές των σχολείων και τους καθηγητές μουσικής  και έδωσε συγχαρητήρια στους μαθητές για την προσπάθειά τους .  «Η  αποψινή βραδιά έγινε για ένα και μοναδικό σκοπό. Να απολαύσουμε και  να χειροκροτήσουμε τα παιδιά μας γιατί το αξίζουν. Αυτή η μουσική γιορτή αποτελεί πλέον τομή για τη σχολική κοινότητα και θα έχει συνέχεια. Την καθιερώνουμε λοιπόν και θα την ενισχύσουμε περαιτέρω γιατί αυτό το επιβάλλει  η αποψινή της επιτυχία» δεσμεύτηκε  στο χαιρετισμό του ο Νίκος Χατζητρακόσιας. 
Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Η ΠΑΡΝΗΘΑ Γιώργος Μαυροειδής αφού συνεχάρη τους μαθητές για την προσπάθειά τους ανακοίνωσε πως σύντομα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στο κτίριο της πρώην βιβλιοθήκης και θα μπορούν και οι μαθητές – καλλιτέχνες να χρησιμοποιούν  το χώρο ως studio. « Η πρώτη συζήτηση για αυτή τη γιορτή έγινε πριν από ενάμιση μήνα. Σήμερα η πρώτη μουσική γιορτή είναι πραγματικότητα.  Καθιερώνουμε την συγκεκριμένη γιορτή για τους μαθητές και σύντομα οι μαθητές-καλλιτέχνες  θα μπορείτε να χρησιμοποιείται ως studio το κτίριο της πρώην βιβλιοθήκης» είπε καταχειροκροτούμενος Γιώργος Μαυροειδής. 
Κατά τα λοιπά αξίζει να σημειωθεί πως το στάδιο σείονταν από τις επτάμιση το απόγευμα μέχρι πολύ αργά το βράδυ από τον ενθουσιασμό του κόσμου που παρακολούθησε μια εξαιρετική μουσική παράσταση που περιλάμβανε όλα τα είδη Ελληνικής και ξένης μουσικής . Τα συγκροτήματα που μετείχαν και οι καθηγητές τους έλαβαν αναμνηστικό για τη συμμετοχή τους ενώ  σε όσους  προσήλθαν μοιράστηκαν λαχνοί που έκρυβαν 25 δώρα όπως tablets,MP3  και μπάλες.
Παρέστησαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, οι Αντιδήμαρχοι Θανάσης Σχίζας και  Γιάννης Μαυροειδάκος , ο Αναπληρωτής Δήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Νέας Γενιάς Μαρίνος Σαρλάς, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Λία Καψή και Ηλίας Κοκκίνης, εκπρόσωποι των Ενώσεων γονέων, Διευθυντές σχολείων , εκπρόσωποι  συλλόγων και ο παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας Μιχάλης Αρναούτης.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια