Γ. ΣΓΟΥΡΟΣ ; ΓΙΟΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Γιοφύρι της Άρτας» ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας – Από γκάφα σε γκάφα πέφτει η περιφερειακή αρχή

Να ανακαλέσει και να υποβάλλει εκ νέου τον προϋπολογισμό του 2016, που μόλις πριν από λίγες μέρες είχε εισηγηθεί και ψηφίσει, αναγκάστηκε η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, μετά την απόρριψή του από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Αιτία για την απόρριψη του προϋπολογισμού υπήρξε μεταξύ άλλων η μη εγγραφή της μισθοδοσίας του προσωπικού της Περιφέρειας στους σωστούς κωδικούς, πράγμα για το οποίο είχε έγκαιρα προειδοποιήσει κατά τη συζήτηση του θέματος τον περασμένο Δεκέμβρη ο Γιάννης Σγουρός.

Ο κ. Σγουρός κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Σώματος, μίλησε για επαναστατική γυμναστική και κωλοτούμπα εκ μέρους της διοίκησης της Περιφέρειας, καθώς ενώ αρχικά
είχε εμφανιστεί άτεγκτη σε αυτό το θέμα, ότι δηλαδή δεν θα δεχόταν η πληρωμή της μισθοδοσίας των εργαζομένων να μην γίνεται απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, ανέκρουσε πρύμναν, εμφανίζοντας μάλιστα όλο αυτό το πισωγύρισμα ως … επιτυχία.

«Επιλέξατε τη γνωστή τακτική της «σκληρής διαπραγμάτευσης» με το γνωστό τραγικό αποτέλεσμα: «μια τρύπα στο νερό». Επαναστατική γυμναστική μέχρι εκεί που σας παίρνει, για τα μάτια του κόσμου,  και μετά κωλοτούμπα,  που την ονομάζουμε ρεαλισμό. Είναι τόση δε η προχειρότητά σας που ακόμα και όταν σας επισημαίνουν το λάθος σας, εσείς κλείνετε τα μάτια» τόνισε στην τοποθέτησή του μεταξύ άλλων ο Γιάννης Σγουρός, που στηλίτευσε την απόφαση της Κυβέρνησης να μην δεχτεί τα δίκαια αιτήματα των Περιφερειών και των εργαζομένων.

Ο Γιάννης Σγουρός τόνισε ότι αυτή ήταν η δεύτερη πολύ σοβαρή «γκάφα» στην οποία έπεσε η διοίκηση της Περιφέρειας μέσα σε λίγες μόνο μέρες, καθώς στις αρχές του μήνα ανακοίνωσε ότι ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων που ψηφίστηκε τον Οκτώβρη του 2015 θα πρέπει να ξαναψηφιστεί, αφού πρώτα εκπονηθεί και εγκριθεί η απαιτούμενη από το νόμο Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, πράγμα για το οποίο επίσης είχε προειδοποιήσει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Κλείνοντας ο κ. Σγουρός μίλησε για πλήγμα στο κύρος του θεσμού και  την αξιοπιστία της διοίκησης της Περιφέρειας που διασύρεται, αφού δεν μπορεί να κάνει ούτε τα αυτονόητα.

«Δεν μπορεί η Περιφέρεια να εμφανίζεται  τον Οκτώβρη του 2015 να ψηφίζει ΠΕΣΔΑ και τον Γενάρη του 2016 να λέει ότι δεν ισχύει και ότι θα ξαναψηφιστεί στο μέλλον. Δεν μπορεί η Περιφέρεια τον Δεκέμβρη του 2015 να ψηφίζει προϋπολογισμό και  έναν μήνα μετά να τον ανακαλεί και να τον επανυποβάλλει και μάλιστα με σημαντική καθυστέρηση, θέτοντας σε κίνδυνο τη μισθοδοσία του προσωπικού. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα.»



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια