ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Αναφορικά με σχόλια στο διαδίκτυο για τη διαδικασία επισκευής των οχημάτων του Δήμου, σας γνωρίζουμε τα εξής:
1.      1. Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Φυλής παρέλαβε το στόλο με τα περισσότερα οχήματα ακινητοποιημένα λόγω βλαβών και κατόρθωσε, πέρσι, παρά τα προβλήματα του προϋπολογισμού να θέσει, με την βοήθεια ων εργαζομένων του Δήμου, τα περισσότερα σε λειτουργία. Ωστόσο εκκρεμούσε η τακτική συντήρησή τους, που έπρεπε να είχε γίνει από χρόνια. Επομένως είναι απόλυτα αναγκαίο να ελεγχθούν όλα τα
οχήματα και μηχανήματα του Δήμου, τα οποία κάνουν πολλά χιλιόμετρα ή ώρες λειτουργίας, για λόγους ασφαλείας των εργαζομένων, των οδηγών άλλων οχημάτων και των πεζών.
2.        2.Η διαδικασία συντήρησης και επισκευής των οχημάτων και μηχανημάτων γίνεται από υπηρεσιακούς παράγοντες σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου. Ειδικότερα, μόλις ο οδηγός ή ο χειριστής αναφέρει τη βλάβη, οι μηχανικοί του Δήμου εκτιμούν αν μπορεί να επισκευασθεί στο εργοτάξιο του Δήμου, δεδομένου ότι πρόκειται για μηχανήματα διαφόρων ειδών (απορριμματοφόρα-σκούπες-χωματουργικά) και τύπων. Αν δεν μπορεί να γίνει η επισκευή στο εργοτάξιο του Δήμου, η καθορισμένη Επιτροπή συγκεντρώνει προσφορές από συνεργεία που εξειδικεύονται στην επισκευή συγκεκριμένου είδους και τύπου οχημάτων. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος αναθέτει την επισκευή σε αυτό που πρόσφερε τη χαμηλότερη τιμή και μόλις ολοκληρωθεί η εργασία την παραλαμβάνει η αρμόδια Επιτροπή Παραλαβής που έχει ορισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. 
3.      3Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η διαδικασία είναι αδιάβλητη και εντελώς νόμιμη. Επισημαίνουμε ότι το συνολικό κόστος επισκευής των οχημάτων είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με τον αριθμό τους κι ότι κάθε σχόλιο που αναφέρεται στο συγκεκριμένο θέμα οφείλει για λόγους δεοντολογίας να αναφέρει και το όνομα του επισκευαστή, ώστε να μην δημιουργούνται λαθεμένες εντυπώσεις στους αναγνώστες.
4.       4.Σημειωτέον ότι ο στόλος του Δήμου Φυλής όχι μόνο παρέμεινε σε λειτουργία παρά τα capital controls, αλλά στο πλαίσιο της αυτοδιοικητικής αλληλεγγύης συνέδραμε (με υπόδειξη της ΚΕΔΕ) τη Φολέγανδρο και το γειτονικό Δήμο Αχαρνών. Εξάλλου σε ετοιμότητα βρέθηκε ο Δήμος για να συνδράμει το Δήμο Λέσβου, ο οποίος δέχθηκε μεγάλη πίεση λόγω των προσφυγικών ροών.
5.      5. Ο Δήμος Φυλής είναι ανοικτός στην κριτική, εφ’ όσον είναι δίκαιη και δεν αφήνει αιχμές χωρίς να αναφέρει σε ποιο ακριβώς σημείο και για ποιο λόγο πάσχει μια Απόφαση ή ενέργεια του Δήμου.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια